Obiective turistice Tomesti, Timis

Cele mai importante obiective turistice Tomesti

Biserica de lemn din Romanesti Biserica din lemn din Zolt Cabana Caprioru Cabana Strambu Poieni Complexul turistic Valea lui Liman Enduro-turismul Lacul Surduc Manastirea Acoperamantul Maicii Domnului Manastirea Izvorul Miron Pescuit sportiv si agrement Pestera din Cioaca Birtului Pestera de la Romanesti Pestera din Stanca Fetii Stanca Florian Situl arheologic Dumbravita Turism cinegetic - vanatoare Valea Topla Vf. Padesu (1.374 m)

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Timis

Teatrul National din Timisoara Gradina Zoologica Timisoara Lacul Surduc Pestera Romanesti Muzeul Banatului Castelul Huniade din Timisoara Palatul Baroc Timisoara Palatul Dicasterial Palatul Lloyd Catedrala Mitropolitana din Timisoara Domul Romano-Catolic Timisoara Muzeul Revolutiei din Timisoara Manastirea Fardea Cascada Sopot Vulcanii noroiosi de la Seceani

Obiective turistice din zona Tomesti (15-25 Km)

Cabana de vanatoare Cheia Casa memoriala unde a poposit Al.I. Cuza - Curte Cascada Sopot Centrul de vacanta si studii Augusta din Jupanesti Cetatea Fagetului Cetatea Margina - ruine Circuitul de motocross de la Branesti Muzeul Traian Vuia Pestera Pietroasa Tabara de copii Poieni Strambu Vatra de olari din Jupanesti

Despre Tomesti

Comuna Tomesti este situata in partea de est a judetului Timis, pe versantul nordic al Muntilor Poiana Rusca, pe cursul superior al raului Bega pana la confluenta raului cu Sasa (Bega Poieni). Din punct de vedere administrativ Tomesti apartine judetului Timis si se afla la o distanta de 118 km de municipiul Timisoara, 58 km de municipiul Lugoj si 23 km de orasul Faget.

Reteaua de drumuri a comunei este racordata la drumul national DN 68A, Lugoj-Deva, prin care are acces la magistrala E70 (Timisoara-Drobeta Turnu Severin) si E68 (Szeged-Arad-Deva-Brasov). Axa principala de circulatie, care strabate comuna de la nord la sud o constituie DJ 684.

Tomesti se invecineaza in partea de nord cu comuna Curtea, la est cu Pietroasa, la sud-est cu judetul Hunedoara, la sud cu judetul Caras-Severin, la sud-vest cu Nadrag, iar la vest cu Fardea si satele Jupinesti si Branesti apartinand orasului Faget.

In componenta comunei intra urmatoarele sase sate: Colonia Fabricii - resedinta de comuna, Tomesti, Balosesti, Luncanii de Jos, Luncanii de Sus si Romanesti.

In 1597 Tomesti a fost atestat documentar pentru prima data, apartinand judetului Hunedoara. In 1620 este aminitit ca apartinand districtului Faget.

Cazare si obiective turistice localitati