Obiective turistice Traian Vuia, Timis

Cele mai importante obiective turistice Traian Vuia

Lacul Surduc Muzeul Traian Vuia

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Timis

Teatrul National din Timisoara Gradina Zoologica Timisoara Lacul Surduc Pestera Romanesti Muzeul Banatului Castelul Huniade din Timisoara Palatul Baroc Timisoara Palatul Dicasterial Palatul Lloyd Catedrala Mitropolitana din Timisoara Domul Romano-Catolic Timisoara Muzeul Revolutiei din Timisoara Manastirea Fardea Cascada Sopot Vulcanii noroiosi de la Seceani

Obiective turistice din zona Traian Vuia (15-25 Km)

Cabana Caprioru Cabana Strambu Poieni Casa memoriala unde a poposit Al.I. Cuza - Curte Cascada Cornet Catedrala greco-catolica Lugoj Catedrala Invierea Domnului - Lugoj Centrul de vacanta si studii Augusta din Jupanesti Cetatea Fagetului Cetatea Jdioara - ruine Cetatea Margina - ruine Circuitul de motocross de la Branesti Complexul turistic Valea lui Liman Complexul Turistic Zolt Galeriile de mine Pades Manastirea Acoperamantul Maicii Domnului Manastirea Fardea Manastirea Izvoru lui Miron Manastirea Pereu Muzeul de Istorie si Etnografie Lugoj Muzeul Mineralogic al Banatului de campie - Belint Muzeul Municipal Lugoj Observatorul din Nadrag Pestera din Cioaca Birtului Pestera de la Romanesti Pestera din Stanca Fetii Pestera de pe Valea Cornet Rezervatia faunistica Jdioara Satul de Vacanta "Colina Fermecata" - Belint Situl arheologic Dumbravita Stanca "Capul de dac" Stanca Florian Stavilarul Costeiu (1760) Tabara de tineret Nadrag Teatrul Municipal Traian Grozavescu - Lugoj Turnul Sf. Nicolae - Lugoj Valea Carliontu Valea Cornet Vatra de olari din Jupanesti Vf. Padesu (1.374 m)

Despre Traian Vuia

Traian Vuia este asezata in vestul Romaniei, in partea estica a judetului Timis, la 85 km distanta fata de municipiul Timisoara, pe relatia DN 68 si DN 68A, fiind strabatuta de E673. Localitatea Traian Vuia este formata din 6 sate: Traian Vuia, Saceni, Surducu Mic, Sudrias, Jupani si Susani.

Traian Vuia se invecineaza la nord cu comuna Manastiur, la est cu Dumbrava, la sud-est cu Fardea, la sud cu Barna, la sud-vest cu Costeiu si teritoriul municipiului Lugoj, iar la vest cu Bethausen.

Cea mai veche mentiune documentara este din anul 1371 si se refera la satul Sudrias, centru districtual valah existent cu mult timp inainte de aceasta mentiune documentara. Prima atestare documentara a localitatii Bujoru, numele vechi al localitatii, este din 1453. Vatra satului s-a mutat pe amplasamentul actual in 1823.

Cazare si obiective turistice localitati