Obiective turistice Greci, Tulcea

Cele mai importante obiective turistice Greci

Fluviul Dunarea Monumentul eroilor din primul razboi mondial Muntii Macinului Parcul National Muntii Macinului Icon Link Trasee turistice si drumetii in Muntii Macinului Vf. Greci (476 m)

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Tulcea

Delta Dunarii Padurea Letea Cetatea Enisala Acvariu Tulcea Muntii Macinului Manastirea Cocos Lacul Razim Manastirea Celic Dere Manastirea Saon Cetatea Argamum Parcul National Muntii Macinului Padurea Caraorman Lacul Babadag Insula Sacalin Statiunea Gura Portitei

Obiective turistice din zona Greci (15-25 Km)

Cariera Turcoaia Castrul roman Arrubium Cetatea Dinogetia - ruine Cetatea Troesmis Drumul vechilor cetati dobrogene Icon Link Geamia din Macin Lacul Iacobdeal Manastirea Dinogetia Manastirea din Macin Padurea Mica Valea Sulucului Vf. Basica Vf. Cheia Vf. Sulucu Zbor cu parapanta la Turcoaia

Despre Greci

Asezarea Greci a fost intemeiata de catre romani si este mentionata pentru prima data in harta statistica austriaca din 1790 sub forma de Greczj. Pentru ca majoritatea locuitorilor se ocupau cu gradinaritul, in actele de proprietate turcesti (tapiuri) localitatea mai este denumita si Saganlic (ceparie).

Distanta intre Greci si cel mai apropiat oras, Macin, este de 14 km. De la Greci pana la Tulcea sunt 72 km, pana la Braila (cu trecerea Dunarii la Smardan) sunt 25 km. DN 22 D tranziteaza teritoriul administrativ al comunei pe o lungime de 5,3 km.

Asezarea se intinde la poalele celor mai inalte varfuri din Muntii Dobrogei, dintre care cel mai inalt este Vf. Greci (Tutuiatu) 467 m. Zona depresionara pe care este amplasata comuna este strabatuta pe directia nord-vest—sud-est de paraul Recea.

In limitele sale, teritoriul administativ al comunei Greci se invecineaza la nord cu teritoriul administrativ al orasului Macin, la nord-est cu Luncavita, la sud cu teritoriul administrativ al comunelor Cerna si Turcoaia, la vest cu Carcaliu.

Cazare si obiective turistice localitati