Obiective turistice Topolog, Tulcea

Cele mai importante obiective turistice Topolog

Biserica ortodoxa Fagarasu Nou Biserica ortodoxa Magurele Cabana Secaru Cabana Vraja Manastirea Sf. Cruce Muzeul satului Topolog Padurea Topolog Popasul Cerbul Lopatar Rezervatia naturala Magurele Schitul Topolog Turism de agrement si agroturism / turism rural

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Tulcea

Delta Dunarii Padurea Letea Cetatea Enisala Acvariu Tulcea Muntii Macinului Manastirea Cocos Lacul Razim Manastirea Celic Dere Manastirea Saon Cetatea Argamum Parcul National Muntii Macinului Padurea Caraorman Lacul Babadag Insula Sacalin Statiunea Gura Portitei

Obiective turistice din zona Topolog (15-25 Km)

Cetatea Beroe Cetatea Ibida Manastirea Uspenia Manastirea Vovidenia Rezervatia naturala Valea Mahomencei

Despre Topolog

Comuna Topolog este situata in partea de sud-vest a judetului Tulcea. Localitatea se invecineaza la est cu teritoriul comunei Topolog si Stejaru, la nord cu Dorobantu, la vest cu comunele Daeni si Ostrov si la sud cu Casimcea.

Localitatile componente sunt Topolog, centru de comuna, si satele Luminita, Sambata Noua, Magurele, Cerbu, Fagarasu Nou si Calfa. Sat de resedinta, Topolog este amplasat la 56 km sud-vest de municipiul Tulcea, pe drumul Tulcea-Harsova. Dinspre Macin se poate ajunge urmand traseul prin Dorobantu sau prin Horia, iar de la Baia, din E 87, prin Stejaru si Sambata Noua.

Localitatea Topolog este mentionata pentru prima data in Defterul Otoman inca de la 1573 si era formata din satele Topologul Roman si Topologul Tatar. Cu toate acestea teritoriul asezazii a fost locuit inca din antichitate, dovada stand numeroasele descoperi arheologice anterioare primei atestari documentare.

Cazare si obiective turistice localitati