Obiective turistice Brezoi, Valcea

Cele mai importante obiective turistice Brezoi

Barajul si lacul de acumulare Gura Lotrului Biserica veche din Brezoi Biserica veche din Calinesti Biserica veche din Proieni Manastirea Cornetu Manastirea Cozia Monumentul Eroilor din Brezoi Muzeul Manastirii Cozia Parcul National Cozia Rezervatia Valea Doabrei Schitul Cornet Turnul roman din Brezoi Vf. Cozia

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Valcea

Salina Ocnele Mari Manastirea Cozia Lacul Vidra Manastirea Dintr-un Lemn Manastirea Horezu - patrimoniu
UNESCO
Manastirea Arnota Manastirea Govora Lacul Galcescu Parcul National Cozia Cascada Lotrisor Muzeul Trovantilor Parcul National Buila-Vanturarita Schitul Jgheaburi din Stoenesti Schitul Pahomie sau Buila Castrul Arutela Statiunea Voineasa Statiunea Calimanesti-Caciulata Statiunea Baile Olanesti Statiunea Baile Govora

Obiective turistice din zona Brezoi (15-25 Km)

Baile termale de la Bivolari Cabana Cozia Cascada Lotrisor Castrul Arutela Icon Link Castrul roman Pretorium I si II Castrul Roman din Pripoare Castrul roman din Titesti Ciobanasul (forma antropomorfa) Defileul Valea Lotrului Faraonul (forma antropomorfa) Fortul Austriac din Pripoare Manastirea de pe Boia Manastirea Gruiu Lupului Manastirea Inaltarea Sfintei Cruci Manastirea Stanisoara Manastirea Turnu Muntii Capatanii Pestera Laptelui - monument istoric Schitul Ostrov Sfinxul Coziei (forma antropomorfa) Stanca de piatra Masa lui Traian Statiunea Caciulata Icon Link Statiunea Calimanesti Icon Link Trasee turistice si drumetii spre Muntii Capatanii Trasee turistice si drumetii spre Muntii Cozia Ursul (forma antropomorfa)

Despre Brezoi

Orasul Brezoi este situat aproape in partea centrala a Romaniei, in Carpatii Meridionali, cuprinzand partea estica a grupei Parangului si sud-vestul grupei Fagarasului (vestul Muntilor Cozia) in Depresiunea Lovistei sau Titesti-Brezoi (cuprinzand zona de confluenta a Lotrului cu Oltul).

Brezoi se afla in extremitatea central-nordica a judetului Valcea la limita acestuia cu judetul Sibiu. Prin aceasta pozitie geografica, orasul Brezoi este situat la 35 km departare de municipiul Ramnicu-Valcea, pe DN 7 (E81), la 67 km de orasul Sibiu, tot pe DN 7 (E81), la 35 km de statiunea Voineasa pe DN 7A.

In nord, limita orasului este altitudinala, fiind luata pe zona inalta a Muntilor Lotrului, avand o directie est-vest si se invecineaza cu judetul Sibiu. In nord-est, limita este tot altitudinala, ce desparte de comuna Caineni, iar in est Brezoiul are ca vecini comunele Racovita si Perisani. Pe o mica portiune, in sud-est, este vecin cu Salatrucel. In partea sudica, orasul Brezoi se invecineaza cu orasele Calimanesti si Baile Olanesti, iar in vest cu Malaia.

O legenda locala spune ca cele patru sate de pe Lotru, Brezoiu, Malaia, Voineasa, Ciunget, ar fi fost intemeiate de patru haiduci - Breazu, Malai, Voinea si Ciungu. Brezoiu vine din numele de persoane Breazu, iar sufixul "oiu" este un sufix in onomastica romaneasca, la fel cu "escu".

Cazare si obiective turistice localitati