Obiective turistice Costesti, Valcea

Cele mai importante obiective turistice Costesti

Biserica Ciorobesti Biserica de lemn din Gramesti Biserica Grusetu Biserica Ovedania Biserica Peri Biserica din Pestera Biserica Sf. Ingeri Cheile Bistritei Cheile raului Costesti Colectia de Arta Plastica Al. Balintescu Manastirea Arnota Manastirea Bistrita Moara cu joagar din Ciorobesti Muzeul de Arta Dumitru D. Anghel Muzeul Trovantilor Parcul National Buila-Vanturarita Pestera Liliecilor Podul Reginei Maria Schitul Papusa Schitul de Sub Piatra (44 de Izvoare)

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Valcea

Salina Ocnele Mari Manastirea Cozia Lacul Vidra Manastirea Dintr-un Lemn Manastirea Horezu - patrimoniu
UNESCO
Manastirea Arnota Manastirea Govora Lacul Galcescu Parcul National Cozia Cascada Lotrisor Muzeul Trovantilor Parcul National Buila-Vanturarita Schitul Jgheaburi din Stoenesti Schitul Pahomie sau Buila Castrul Arutela Statiunea Voineasa Statiunea Calimanesti-Caciulata Statiunea Baile Olanesti Statiunea Baile Govora

Obiective turistice din zona Costesti (15-25 Km)

Cheile Cernei Colectia etnografica de la Barbatesti Colectia Muzeala a Manastirii Dintr-un Lemn Complexul Muzeal Maldaresti Cula Greceanu Cula Maldarescu Defileul Raului Luncavat Manastirea Dintr-un Lemn Manastirea Govora Manastirea Surpatele Piatra spanzurata - monument al naturii pe Valea Plopilor Piramidele de la Slatioara Schitul Jgheaburi din Stoenesti Icon Link Schitul Pahomie sau Buila Icon Link Schitul Patrunsa Statiunea Baile Govora

Despre Costesti

Comuna Costesti este situata in partea de nord-vest a judetului Valcea, pe soseaua nationala DN 67, Ramnicu Valcea - Targu Jiu la o distanta de 40 de mm de Ramnicu Valcea, resedinta judetului, la 5 km spre rasarit de Horezu si la 15 km nord-vest de vestita statiune balneoclimaterica Govora.

Spre sud, Costesti este legata de localitatea Babeni (pe unde trece calea ferata normala Sibiu-Piatra Olt), pe un traseu de 28 km, care uneste localitatile Tomsani si Babeni si prin calea ferata ingusta Bistrita-Babeni-Uzina Govora.

Localitatea Costesti se invecineaza la nord cu zona montana Malaia, la nord-est si est cu Barbatesti, la sud-est cu localitatea Pietrari, la sud, sud-vest si vest cu Tomsani si la vest cu orasul Horezu.

Cazare si obiective turistice localitati