Obiective turistice Milcoiu, Valcea

Cele mai importante obiective turistice Milcoiu

Biserica ortodoxa Milcoiu Biserica ortodoxa Suricaru Hanul Turistic Topolog Pescuit sportiv si agrement

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Valcea

Salina Ocnele Mari Manastirea Cozia Lacul Vidra Manastirea Dintr-un Lemn Manastirea Horezu - patrimoniu
UNESCO
Manastirea Arnota Manastirea Govora Lacul Galcescu Parcul National Cozia Cascada Lotrisor Muzeul Trovantilor Parcul National Buila-Vanturarita Schitul Jgheaburi din Stoenesti Schitul Pahomie sau Buila Castrul Arutela Statiunea Voineasa Statiunea Calimanesti-Caciulata Statiunea Baile Olanesti Statiunea Baile Govora

Obiective turistice din zona Milcoiu (15-25 Km)

Casa memoriala Anton Pann - Ramnicu Valcea Catedrala Episcopala - Ramnicu Valcea Catedrala Ostroveni Cetatea Buridava Complexul muzeistic Gheorghe Magheru Conacul Fortificat din Golesti Drumul sarii de la Ocnele Mari Evantaiul Ocnele Mari Gradina Zoologica Ramnicu Valcea Lacul Doamnei Manastirea din Predesti Manastirea Slatioarele Manastirea Titireciu Muzeul de Arta - Ramnicu Valcea Muzeul Buridava Muzeul civilizatiei populare traditionale "Astra" - Vladesti Muzeul de Istorie - Ramnicu Valcea Muzeul Memorial Nicolae Balcescu Muzeul satului Ramnicu Valcea Muzeul satului Valcean de la Bujoreni Salina Ocnele Mari Situl arheologic din Ocnele Mari Statiunea Ocnele Mari Strandul Ostroveni - Ramnicu Valcea

Despre Milcoiu

Comuna Milcoiu este asezata de o parte si de alta a soselei ce duce spre Pitesti-Bucuresti, avand o suprafata de 3.057 ha, la 15 km de municipiul Ramnicu Valcea, intre raul Topolog, afluent al Oltului si Dealu Negru.

Milcoiu are ca vecini la nord comuna Golesti, judetul Valcea si Poienari, judetul Arges, la est Moraresti, judetul Arges, la sud Nicolae Balcescu, la vest Budesti. In prezent, Milcoiu este format de 6 sate: Milcoiu – resedinta, Tepsenari, Ciutesti, Cazanesti, Izbasesti si Suricaru.

Cadrul natural al comunei este variat si se incadreaza in dealurile subcarpatice. Altitudinea maxima o intalnim pe Dealul Negru (662 m) de unde spre est se desfasoara intreaga panorama a Vaii Topologului.

Numele localitatii Milcoiu provine de la numele primului proprietar, respectiv Milcoiu de la Milcu, Corbi de la Corbu si Izbasesti de la Izbasa. Datele transmise din generatie in generatie arata faptul ca pamantul aferent comunei Milcoiu - Izbasesti a apartinut unui roman cu numele de Milcorbu, fost capitan de osti in armata lui Mircea cel Batran. Drept rasplata pentru faptele sale de vitejie in lupta de la Rovine (1395), Milcorbu a primit mosii in trei zone de relief: de campie - spre Craiova, de deal -inspre Dealul lui Negru si izvoarele raului Vedea, de munte - in muntii Fagarasului, zona numita "muntele Florii".

Cazare si obiective turistice localitati