Obiective turistice Rosiile, Valcea

Cele mai importante obiective turistice Rosiile

Manastirea din Plesesti Manastirea Sf. Nicolae

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Valcea

Salina Ocnele Mari Manastirea Cozia Lacul Vidra Manastirea Dintr-un Lemn Manastirea Horezu - patrimoniu
UNESCO
Manastirea Arnota Manastirea Govora Lacul Galcescu Parcul National Cozia Cascada Lotrisor Muzeul Trovantilor Parcul National Buila-Vanturarita Schitul Jgheaburi din Stoenesti Schitul Pahomie sau Buila Castrul Arutela Statiunea Voineasa Statiunea Calimanesti-Caciulata Statiunea Baile Olanesti Statiunea Baile Govora

Obiective turistice din zona Rosiile (15-25 Km)

Valea Oltetului

Despre Rosiile

Comuna Rosiile este asezata pe Valea Sasa, la iesirea din localitatea Tetoiu spre sud, la o distanta de circa 80 km de Craiova si 70 km fata de Ramnicu Valcea. Rosiile se invecineaza la sud cu Tetoiu si Zatreni, la apus cu Livezi, Gradistea, Sinesti, la nord cu Copaceni, Berbesti, la rasarit cu Lapusata, Ladesti, Fartatesti.

Exista dovezi ale asezarilor umane pe aceste teritorii inca din cele mai vechi timpuri. In anul 1560 satul Rosiile dispunea de o biserica construita din lemn – lacas de cultura si religie – an care devine reper de atestare documentara a comunei.

In anul 1633 este mentionata inceperea constructiei unei biserici devenita manastire, localizata in satul Plesesti, foarte aproape de centrul comunei Rosiile, terminata abia in anul 1791. Inca din anul 1904 Rosiile este declarata localitate de resedinta de comuna, avand subordonate alte cateva localitati.

Cazare si obiective turistice localitati