Obiective turistice Husi, Vaslui

Cele mai importante obiective turistice Husi

Biserica Sf. Apostol Petru si Pavel Cetatea Dacica din Bunesti Manastirea Dimitrie Cantemir Manastirea Schimbarea la Fata - Husi Muzeul Eparhial Husi Muzeul memorial Dimitrie Cantemir Muzeul municipal Husi Muzeul Satului din Grumezoaia Muzeul Viticol Husi Parcul 1 Mai Popasul Dobrina Turism de agrement si agroturism / turism rural

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Vaslui

Manastirea Bujoreni Curtea Domneasca de la Vaslui Gradina Zoologica Barlad Manastirea Floresti Manastirea Moreni Manastirea Grajdeni Manastirea Alexandru Vlahuta Manastirea Malinesti Teatrul V.I. Popa - Barlad Conacul Sturdza - Tacuta Muzeul Vasile Parvan Padurea Bujoreni

Obiective turistice din zona Husi (15-25 Km)

Manastirea Bogdanita Manastirea Moreni Manastirea din lemn Parvesti Statiunea Baile Dranceni

Despre Husi

Municipiul Husi, asezat in partea de est a Romaniei, este situat in depresiunea cu acelasi nume in zona de contact a Podisului Central Moldovenesc cu Dealurile Falciului, la o altitudine de 120 m, imprejmuit de dealuri nu abrupte ci armonice, plantate cu vii.

Pozitia deosebita in care este amplasat, ca intr-un potir urias, i-a atras denumirea de "orasul dintre vii". Husi se afla pe drumul european E 581, care face legatura prin Vama Albita cu Republica Moldova.

Prima mentiune a Husilor apare in Scrisoarea din 17 decembrie 1487, trimisa de Stefan cel Mare brasovenilor, scrisoare redactata in "Huschy". In 1495, intr-o epoca de mare inflorire economica a Moldovei, marele voievod a ctitorit, la Husi Biserica Sfintii Apostoli Petru si Pavel.

Cazare si obiective turistice localitati