Obiective turistice Tutova, Vaslui

Cele mai importante obiective turistice Tutova

Rezervatia Biosfera Padurea Badeana Turism de agrement si agroturism / turism rural

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Vaslui

Manastirea Bujoreni Curtea Domneasca de la Vaslui Gradina Zoologica Barlad Manastirea Floresti Manastirea Moreni Manastirea Grajdeni Manastirea Alexandru Vlahuta Manastirea Malinesti Teatrul V.I. Popa - Barlad Conacul Sturdza - Tacuta Muzeul Vasile Parvan Padurea Bujoreni

Obiective turistice din zona Tutova (15-25 Km)

Cetatea de pamant de la Barlad, ctitor Stefan cel Mare (1476) Gradina Zoologica Barlad Manastirea Grajdeni Muzeul Vasile Parvan din Barlad Planetariu din Barlad Rezervatia biosferei Seaca-Movileni Situl arheologic Podu-Petris Teatrul V.I. Popa din Barlad Zona fosiliera Malusteni

Despre Tutova

Localitatea Tutova se afla situata la limita de sud a judetului Vaslui, la 15 km sud de orasul Barlad, pe E 581. Tutova are ca vecini la sud judetul Galati, la est comuna Grivita iar la vest Ivesti.

Tutova are un nume de origine slava, care inseamna "tinutul murelor". In vechime, pe langa tinutul Tutovei a existat si un altul, al Barladului. Cel dintai document despre acest tinut dateaza din 1434 cand Ilias Voda arata cum s-a impacat cu fratele sau, Stefan si cum au impartit tara Moldovei; in posesiunea lui Stefan Voevod ramanand tinutul Tutovei, cu orasul Barlad.

Conform recensamantului efectuat in 2011, populatia comunei Tutova se ridica la 3.311 locuitori, in scadere fata de recensamantul anterior din 2002, cand se inregistrasera 3.866 de locuitori.

Cazare si obiective turistice localitati