Obiective turistice Vinderei, Vaslui

Cele mai importante obiective turistice Vinderei

Biserica de lemn din Obarseni Manastirea Grajdeni Zona fosiliera Malusteni

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Vaslui

Manastirea Bujoreni Curtea Domneasca de la Vaslui Gradina Zoologica Barlad Manastirea Floresti Manastirea Moreni Manastirea Grajdeni Manastirea Alexandru Vlahuta Manastirea Malinesti Teatrul V.I. Popa - Barlad Conacul Sturdza - Tacuta Muzeul Vasile Parvan Padurea Bujoreni

Obiective turistice din zona Vinderei (15-25 Km)

Cetatea de pamant de la Barlad, ctitor Stefan cel Mare (1476) Gradina Zoologica Barlad Muzeul Vasile Parvan din Barlad Planetariu din Barlad Rezervatia Biosfera Padurea Badeana Rezervatia biosferei Seaca-Movileni Situl arheologic Podu-Petris Teatrul V.I. Popa din Barlad

Despre Vinderei

Comuna Vinderei este asezata in sudul judetului Vaslui, la 80 km distanta de Vaslui, municipiul resedinta de judet si 27 km distanta fata de municipiul Barlad, orasul cel mai apropiat din judet.

In partile de est si sud, Vinderei este strajuit natural de paraul Jeravat. Vinderei se invecineaza cu satul Popeni, la nord; satul Odaia Bursucani la nord-vest; satul Grajdeni la nord; satele Ghireasca, Lupesti si Minzatesti, comuna Malusteni, la nord-est si est; satul Epureni la nord-est si satul Piesa, comuna Beresti-Meria din judetul Galati, la sud-est; satele Radesti, Cruceanu, Mieroasa, Lungesti, judetul Galati, la sud.

In componenta comunei intra un numar de 8 sate: Vinderei, satul de resedinta; Bradesti, situat la 4 km nord-vest de Vinderei; Obarseni, situat la 7 km nord-est de Vinderei; Valea Lunga, situat la 0,8 km est de satul resedinta; Docani, situat ia 7 km vest; Docaneasa, situat la 8 km sud-vest; Gara Docaneasa, situat la 8,5 km sud-vest; Talasmani, situat la 3 km sud-est. Actuala componenta a comunei este consecinta delimitarii administrativ-teritoriale din anul 1968.

Cazare si obiective turistice localitati