Obiective turistice Adjud, Vrancea

Cele mai importante obiective turistice Adjud

Muzeul Orasenesc - Adjud

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Vrancea

Manastirea Sihastru Cheile Tisitei Mausoleul de la Marasesti Cascada Putnei Manastirea Recea Parcul Natural Putna-Vrancea Statiunea Lepsa Statiunea Soveja Schitul Soveja Cascada Horn-Mioarele Cheile Narujei Rezervatia Naturala Focul Viu Rezervatia Cheile Tisitei Rezervatia Cheile Narujei Vf. Pietrosu Casa memoriala Mos Ion Roata Caldarile Zabalei

Obiective turistice din zona Adjud (15-25 Km)

Barajul si Lacul de la Calimanesti Bisericuta de lemn dinspre Viisoara Complexul monumental Joffre de la Marasesti Crama Nobless - Paunesti Fantanile cu cumpana din Paunesti Manastirea Oancea Manastirea Sihastru Manastirea Trotusanu Mausoleul de la Marasesti Icon Link Muzeul Veteranului Roman din Marasesti Plaja de agrement Doaga Schitul Musunoaiele Situl arheologic Cetatuia din Manastioara

Despre Adjud

Municipiul Adjud este situat in judetul Vrancea la confluenta raului Trotus cu raul Siret. Vecinatatile teritoriului administrativ ale municipiului Adjud sunt la nord comuna Sascut, judetul Bacau, la est Homocea, la sud Pufesti, la vest Ruginesti si comuna Urechesti, judetul Bacau. Municipiul Adjud este strabatut de drumul european E 85 pe o distanta de 11 km, de la km 226 aflat la Podul Trotus pana la km 237 spre Bacau.

Prima atestare documentara a municipiului Adjud s-a facut la 09 aprilie 1433, prin "privilegiul comercial" acordat de Ilias Voievod, in care se arata ca la intrarea negustorilor sasi in Moldova sa se evalueze marfurile acestora "In oppido nostro Egydhalm" (in orasul nostru Adjud) si sa se plateasca drept vama cate patru grosi de fiecare marca, la intoarcerea in Transilvania, aceeasi suma, in acelasi oras, iar la granita vama pentru vitele mari ce se vor exporta.

Denumirea orasului este de origine latina "Aegidius", preluata de catre maghiari sub forma de "Egyed" datorita legaturilor de comert ce se legasera intre zona extracarpatica de rasarit si zonele transilvanene.

Cazare si obiective turistice localitati