Obiective turistice Andreiasu de Jos, Vrancea

Cele mai importante obiective turistice Andreiasu de Jos

Raul Milcov Rezervatia Naturala Cenaru Rezervatia Naturala Focul Viu

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Vrancea

Manastirea Sihastru Cheile Tisitei Mausoleul de la Marasesti Cascada Putnei Manastirea Recea Parcul Natural Putna-Vrancea Statiunea Lepsa Statiunea Soveja Schitul Soveja Cascada Horn-Mioarele Cheile Narujei Rezervatia Naturala Focul Viu Rezervatia Cheile Tisitei Rezervatia Cheile Narujei Vf. Pietrosu Casa memoriala Mos Ion Roata Caldarile Zabalei

Obiective turistice din zona Andreiasu de Jos (15-25 Km)

Beciul Domnesc - Odobesti Beciurile Bahamat Caldarile Zabalei Cetatea Craciuna - ruine Colectia Muzeala Sateasca Vulcaneasa Lacul Negru Manastirea Mera Muntele Lapos Muntele Tojar Muzeul Etnografic Paltin Muzeul Viticol Odobesti Padurea Reghiu–Scruntaru Rezervatia naturala Reghiu–Scruntaru

Despre Andreiasu de Jos

Comuna Andreiasu de Jos se afla in partea de vest a judetului, in zona izvoarelor Milcovului, la confluenta mai multor afluenti. Este traversata de soseaua nationala DN 2M, care deserveste Nereju, legand-o de Odobesti si Focsani.

Andreiasu de Jos este formata din satele Andreiasu de Jos (resedinta), Andreiasu de Sus, Arsita, Fetig, Hotaru, Rachitasu si Titila.

La sfarsitul secolului al XIX-lea, Andreiasu de Jos purta numele de Andreasi, facea parte din plasa Orasul a judetului Ramnicu Sarat si avea in compunere satele Andreasi, Taratu, Ramna, Titila, Andreasu de Sus si Andreasu Muntenesc. In anul 1931, localitatea a fost transferata judetului Putna si a luat numele de Andriesu, avand in compunere satele Andriesu de Jos, Andriesu de Sus, Fetig, Rachitis si Sipotele. Din 1968, comuna face parte din judetul Vrancea si de atunci are structura actuala.

Cazare si obiective turistice localitati