Obiective turistice Golesti, Vrancea

Cele mai importante obiective turistice Golesti

Piscina de la Golesti Turism de agrement si agroturism / turism rural

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Vrancea

Manastirea Sihastru Cheile Tisitei Mausoleul de la Marasesti Cascada Putnei Manastirea Recea Parcul Natural Putna-Vrancea Statiunea Lepsa Statiunea Soveja Schitul Soveja Cascada Horn-Mioarele Cheile Narujei Rezervatia Naturala Focul Viu Rezervatia Cheile Tisitei Rezervatia Cheile Narujei Vf. Pietrosu Casa memoriala Mos Ion Roata Caldarile Zabalei

Obiective turistice din zona Golesti (15-25 Km)

Ateneul Popular Maior Gh. Pastia - Focsani Beciul Domnesc - Odobesti Beciurile Bahamat Casa meoriala Alexandru Vlahuta - Dumbraveni Cetatea Craciuna - ruine Lacul de acumulare Movileni-Cosmesti Manastirea Cotesti Manastirea Dalhauti Manastirea Recea Manastirea Rogoz Manastirea Tarnita Manastirea Varzaresti Mausoleul Focsani Muzeul de Istorie si Arheologie Focsani Muzeul de Stiintele Naturii Focsani Muzeul Viticol Odobesti Muzeul Vrancei Schitul Magura Sinagoga Israelita Tabara scolara Cotesti Teatrul Municipal Maior Gh. Pastia Focsani

Despre Golesti

Comuna Golesti se afla in partea central-estica a judetului, la sud de orasul Focsani, pe malurile raului Milcov. Golesti este traversat de DN 2, care leaga Focsaniul de Buzau. La Cerdac, din acest drum se ramifica soseaua nationala DN 2D care trece prin Focsani si duce la Targu Secuiesc, iar la Golesti DN 2 se intersecteaza cu soseaua judeteana DJ 205C, care duce spre est la Slobozia Ciorasti si Gologanu si spre nord-vest la Vartescoiu si Brosteni.

La sfarsitul secolului al XIX-lea, localitatea Golesti facea parte din plasa Orasul a judetului Ramnicu Sarat si avea in compunere doar satul de resedinta, impreuna cu o mica despartitura a lui, denumita "Cerdacu" si aflata pe malul Milcovului.

In 1950, Golesti a trecut in administrarea raionului Focsani din regiunea Putna, apoi (dupa 1952) din regiunea Barlad si (dupa 1956) din regiunea Galati. In 1968 a fost transferata la judetul Vrancea, jucand rol de comuna suburbana a municipiului Focsani. In 1989 a fost subordonata direct judetului Vrancea.

Cazare si obiective turistice localitati