Obiective turistice Jaristea, Vrancea

Cele mai importante obiective turistice Jaristea

Schitul Buluc Schitul Tarnita

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Vrancea

Manastirea Sihastru Cheile Tisitei Mausoleul de la Marasesti Cascada Putnei Manastirea Recea Parcul Natural Putna-Vrancea Statiunea Lepsa Statiunea Soveja Schitul Soveja Cascada Horn-Mioarele Cheile Narujei Rezervatia Naturala Focul Viu Rezervatia Cheile Tisitei Rezervatia Cheile Narujei Vf. Pietrosu Casa memoriala Mos Ion Roata Caldarile Zabalei

Obiective turistice din zona Jaristea (15-25 Km)

Beciul Domnesc - Odobesti Beciul Domnesc Panciu Beciul Marin Stefan Beciul Vladoianu Beciurile Bahamat Cetatea Craciuna - ruine Colectia Muzeala Sateasca Vulcaneasa Manastirea Brazi Manastirea Cotesti Manastirea Dalhauti Manastirea Mera Manastirea Tarnita Manastirea Trotusanu Muzeul comunal Straoane Muzeul Viticol Odobesti Padurea Reghiu–Scruntaru Rezervatia naturala Reghiu–Scruntaru Schitul Musunoaiele Situl arheologic Cetatuia din Manastioara Tabara scolara Cotesti Zona de agrement Talapan-Valea Campului

Despre Jaristea

Jaristea se intinde in centrul judetului, in partea de rasarit a Magurei Odobestilor, invecinandu-se cu orasul Odobesti, la sud, si cu comuna Bolotesti, la nord. Este traversata de soseaua judeteana DJ 205B, care o leaga spre sud de Odobesti, Vartescoiu, Carligele, Cotesti, Urechesti si Popesti (unde se termina in DN2) si spre nord de Bolotesti (unde se termina in DN2D).

La sfarsitul secolului al XIX-lea, Jaristea facea parte din plasa Garlele a judetului Putna si era formata numai din satul de resedinta. La acea vreme, pe teritoriul actual al comunei mai functiona in aceeasi plasa si comuna Varsatura, in aceeasi plasa. Ea era formata din satele Padureni si Varsatura.

In 1931 Varsatura a devenit comuna suburbana a comunei urbane Odobesti. In 1950 Jaristea a fost arondata raionului Focsani din regiunea Putna, apoi (dupa 1952) din regiunea Barlad si apoi (dupa 1956) din regiunea Galati, iar la un moment dat localitatea Varsatura a disparut, fiind inclusa in Jaristea. Din 1968, Jaristea face parte din judetul Vrancea.

In prezent, Jaristea este o comuna formata din satele Jaristea (resedinta), Padureni, Scanteia si Varsatura.

Cazare si obiective turistice localitati