Obiective turistice Jitia, Vrancea

Cele mai importante obiective turistice Jitia

Biserica Sf. Dumitru din Jitia Biserica Sf. Nicolae din Jitia de Jos Biserica Sf. Petru si Pavel din Dealu Sarii Izvoarele minerale Jitia Lacul Giurgiului Manastirea Poiana Marului Padurea Schitului Piatra Matei Poiana Negari Vf. Magurii Vf. Ulmusoru

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Vrancea

Manastirea Sihastru Cheile Tisitei Mausoleul de la Marasesti Cascada Putnei Manastirea Recea Parcul Natural Putna-Vrancea Statiunea Lepsa Statiunea Soveja Schitul Soveja Cascada Horn-Mioarele Cheile Narujei Rezervatia Naturala Focul Viu Rezervatia Cheile Tisitei Rezervatia Cheile Narujei Vf. Pietrosu Casa memoriala Mos Ion Roata Caldarile Zabalei

Obiective turistice din zona Jitia (15-25 Km)

Baile sulfuroase Vintileasca Caldarile Zabalei Lacul Fara Fund Lacul Negru Muntele Lapos Schitul Muntioru Vf. Furu Mare

Despre Jitia

Jitia este situata in partea de sud-vest a Judetului Vrancea, in zona de curbura a Carpatilor, in depresiunea Bisoca-Jitia-Neculele. Se compune din cinci sate: Jitia resedinta, Jitia de Jos, Cerbu, Magura, si Dealu Sarii. Ca vecini are la nord comuna Vintileasca - judetul Vrancea, la sud-est Bisoca - judetul Buzau, si la est Chiojdeni - judetul Vrancea.

Se afla la 57 km departare de municipiul Focsani si la 52 km departare de municipiul Ramnicu Sarat, capitala fostului judet de care a apartinut pana in 1968, cand a fost desfiintat.

Documentul cel mai vechi, considerat atestare documentara, se refera la anul nasterii unui locuitor, Mihaila - dogar de meserie - in anul 1681. Numele comunei vine de la schitul Jitia, infiintat de boierii Fane Hagiul - pitarul si Gheorghe Dedulescu - slugerul pe la jumatatea secolului al XVII-lea. Schitul avea hramul Sf. Dumitru, pe care si l-a pastrat si dupa ce s-a transformat in biserica de mir - pe la 1800.

Cazare si obiective turistice localitati