Obiective turistice Ploscuteni, Vrancea

Cele mai importante obiective turistice Ploscuteni

Biserica Romano-Catolica (1927) Bustul lui Nicu Ifrim Manastirea Oancea Manastirea Sihastru Santul de livada (terminat in 376) Valul lui Athanaric

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Vrancea

Manastirea Sihastru Cheile Tisitei Mausoleul de la Marasesti Cascada Putnei Manastirea Recea Parcul Natural Putna-Vrancea Statiunea Lepsa Statiunea Soveja Schitul Soveja Cascada Horn-Mioarele Cheile Narujei Rezervatia Naturala Focul Viu Rezervatia Cheile Tisitei Rezervatia Cheile Narujei Vf. Pietrosu Casa memoriala Mos Ion Roata Caldarile Zabalei

Obiective turistice din zona Ploscuteni (15-25 Km)

Muzeul Orasenesc - Adjud

Despre Ploscuteni

Comuna Ploscuteni este situata in nord-estul judetului Vrancea, la limita cu judetul Galati, pe malul stang al Siretului. Este traversata de soseaua judeteana DJ 252, care o leaga spre nord de Homocea, apoi mai departe in judetul Bacau de Huruiesti, Gaiceana, Pancesti, Parincea, Ungureni si Buhoci; si spre sud in judetul Galati de Buciumeni, Nicoresti si Cosmesti.

Spre nord, Ploscuteni se invecineaza cu localitatea Homocea, ambele fiind marginite la est si vest, de o padure longitudinala si raul Siret. Spre est, localitatea de resedinta este marginita de o padure deluroasa liniara, care separa Ploscuteniul de comunele judetului vecin Galati. Spre vest localitatea Ploscuteni, este limitata de raul Siret, intr-o zona in cursul este meandrat, separand asezarea de orasul Adjud.

Primele dovezi istorice referitoare la zona comunei sunt din anii 340 - 353 d.Chr. (dupa Ammianus Marcellinus, istoric roman) datorita prezentei vizigotilor (gotii din vest; popor germanic pagan) condusi de regele lor Atanaric.

Toponimul Ploscuteni ar putea proveni de la numele principelui sau viceregelui brodnic Ploskuzeny, stabilit in zona dupa batalia de pe raul Kalka (1239), unde rusii au fost invinsi de tatari (mongoli) in drumul lor spre vest sau de la un roman, Ploscuta, care ar fi intemeiat satul.

Cazare si obiective turistice localitati