Obiective turistice Vintileasca, Vrancea

Cele mai importante obiective turistice Vintileasca

Baile sulfuroase Vintileasca Lacul Fara Fund Schitul Muntioru Vf. Furu Mare

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Vrancea

Manastirea Sihastru Cheile Tisitei Mausoleul de la Marasesti Cascada Putnei Manastirea Recea Parcul Natural Putna-Vrancea Statiunea Lepsa Statiunea Soveja Schitul Soveja Cascada Horn-Mioarele Cheile Narujei Rezervatia Naturala Focul Viu Rezervatia Cheile Tisitei Rezervatia Cheile Narujei Vf. Pietrosu Casa memoriala Mos Ion Roata Caldarile Zabalei

Obiective turistice din zona Vintileasca (15-25 Km)

Caldarile Zabalei Lacul Giurgiului Lacul Negru Manastirea Poiana Marului Muntele Lapos Padurea Schitului Piatra Matei Vf. Magurii Vf. Ulmusoru

Despre Vintileasca

Situata in partea de sud-vest a judetului Vrancea la limita Carpatilor cu Subcarpatii de Curbura, cuprinzand cea mai mare parte a depresiunii numita de unii geografi "Intre Ramnice", iar de altii "Bisoca-Neculele", comuna Vintileasca se afla la limita cu judetul Buzau, intre izvoarele raurilor Ramnicu Sarat si Milcov.

Vintileasca este deservita de soseaua nationala DN 2R, care o leaga spre sud de Jitia. Vintileasca este formata din satele Bahnele, Dupa Magura, Neculele, Poiana Stoichii, Tanasari si Vintileasca (resedinta).

Pana pe la mijlocul secolului al XX-lea, Vintileasca nu a existat, satele ei (Vintileasca si Neculele) facand parte din comuna Jitia. Ea s-a format dupa al Doilea Razboi Mondial, initial cu numele Neculele, pe teritoriul raionului Ramnicu Sarat din regiunea Ploiesti. In 1968 a capatat denumirea de Vintileasca si a fost transferata la judetul Vrancea.

Cazare si obiective turistice localitati