Strandul Neptun din Arad

Localitatea: Arad
Judet: Arad
Adresa: Este situat in peninsula de pe raul Muresul, langa cetate
Program: 08:00 - 22:00 | sezon estival
Telefon: Primaria Arad
Fax: -
Website: www.primariaarad.ro
E-mail: -

Cel mai mare strand din Romania, dar si din Europa de Est (amplasat pe malul unei ape curgatoare), Strandul Neptun din Arad, se intinde pe aproximativ 30 de hectare. Prin cele trei intrari ale strandului anual intra peste 3.000.000 de vizitatori. Strandul a fost deschis in anul 1960 si este situat in peninsula formata de bucla pe care Muresul o face prin Arad, langa cetate. Accesul se face atat pietonal, cat si cu masina. Pe jos se poate ajunge la strand folosind podul de pontoane din zona primariei, iar cu masina va trebui sa traversati raul Mures pe podul Decebal. Aleile sunt pavate, spatiul verde cu peste 30 de specii de arbori este intretinut, exista un complex de agrement cu cinci bazine (8.700 mp din care unul de inot, unul pentru adulti si trei pentru copii cu apa termala) si tobogan acvatic, locuri pentru joaca, peste 300 de casute de camping.

Strandul este impartit in 2 zone: zona de agrement care cuprinde restaurante, terase,cluburi, casute de cazare si zona bazinelor pentru adulti si copii (trei bazine de inot, unul cu valuri, plaja si zona de agrement imprejmuita). Strandul pentru copii are bazine modernizate cu instalatii de incalzire a apei cu panouri solare si un tobogan cu doua spirale. De asemenea, s-au construit doua bazine cu apa termala, cu o temperatura ce nu scade sub 35°C. Bazinul cu valuri a fost amenajat pe o suprafata de 450 de mp, in forma de aripa si are o adancime progresiva de 0,50 m pana la 2,20 m, iar nivelul valurilor este de 40 de cm inaltime, urmand ca acestea sa ajunga pana la un metru. Mai exista si doua terenuri de sport pe nisip, potrivite pentru fotbal si volei.

In timpul zilei, posibilitatile de destindere sunt date de spatiile special amenajate pentru plaja, dar si pentru petrecerea timpului intr-un mod placut in localurile deschise permanent. Noaptea, strandul se transforma intr-un loc atractiv datorita numeroaselor puncte de atractie si agrement amenajate special, adica restaurante, baruri, cluburi, terase si discoteci. Aici au loc in timpul verii diferite festivaluri si concerte in aer liber. Prin toate acestea, strandul a devenit unul dintre cele mai spectaculoase locuri de agrement din Europa.