Gradina Zoologica Bucuresti

Localitatea: Bucuresti
Judet: Bucuresti
Adresa: Str. Vadul Moldovei, nr. 4
Program: 09:00 - 17:00 | Iarna
09:00 - 20:00 | Vara
Telefon: 0212/690.600
Fax: 0212/690.605
Website: www.digitalzoo.kappa.ro
E-mail: -

Gradina Zoologica Bucuresti a luat fiinta in anul 1955 sub forma unui serviciu al Sectunii Gospodariei Comunale din cadrul Sfatului Popular al Capitalei. Incepand din 1962, titulatura institutiei a devenit Gradina Zoologica Bucuresti si in acelasi an, a fost inclusa in Anuarul International al Gradinilor Zoologice (International Zoo Yearbook, editat de Societatea de Zoologie din Londra). Se estimeaza ca, in 2010, gradina zoologica din Bucuresti a fost vizitata de mai bine de 1 milion de turisti.

Acoperind o suprafata de 5,85 hectare, gradina zoologica din Bucuresti adaposteste o mare varietate de specii de animale: reptile, pasari, manifere (fauna exotica si fauna indigena). Ingrijitorii se mandresc cu pui de camila si lemurieni nascuti chiar in incinta gradinii zoologice. Printre altele, aici se pot admira: anaconda verde, canguri, fazani, pasari flamingo, jderi, jaguari, papagali, lei, lame, pume, serpi boa, pasari tucan si multe, multe altele. Din 2009 Gradina a beneficiat de modernizari infrastructurale, au fost aduse noi specii exotice si tot in acelasi an Gradina porneste campania de informare "Digital Zoo”, un concept educational inovativ prin care iubitorii de animale pot vizita virtual Gradina si pot urmari live 24 de ore din 24 cateva personaje „vedeta” (Lei, Tigri, Pelicani, Tamarini si Lemurieni) online pe digitalzoo.kappa.ro.

Gradina este deschisa zilnic, putand fi vizitata intre orele 09:00 si 17:00, cu acces din Aleea Privighetorilor (Baneasa), intrarea principala facandu-se din strada Vadul Moldovei. O plimbare prin acest loc minunat pare o incursiune intr-o alta lume, o lectie placuta de biologie intr-o liniste deranjata uneori de cantecele pasarilor exotice sau de ragetul felinelor, care parca domina intregul spatiu verde.