Gradina Zoologica Sibiu

Localitatea: Sibiu
Judet: Sibiu
Adresa: Calea Dumbravii, nr. 142
Program: 09:30 - 19:00 | Apr. - Sept.
09:30 - 17:00 | Oct. - Mart.
Telefon: 0269/252.996
Fax: 0269/252.996
Website: zoo.sibiu.ro
E-mail: zoo@sibiu.ro

Gradina Zoologica din Sibiu a fost inaugurata in 1929 fiind prima gradina zoologica din Romania. A fost fondata de Intreprinderea de electricitate la initiativa inginerului Szekely, caruia i-a venit ideea dupa ce a gasit niste vulpi pe cand lucra la repararea barajului de la Sadu. Dupa infiintare, Gradinii Zoologice i-au fost donate mai multe animale si pasari: o pisica salbatica, o lupoaica donata de Obert von Spiess din partea Regelui, un lup donat de Asociatia "Soimii", un vultur, un cerb carpatin donat de vanatorii din Talmacel, mistreti, etc. Gradina zoologica din Sibiu, se intinde pe 15 ha, din care 10,3 ha au fost atribuite din Padurea Dumbrava pentru extindere.

Zoo Sibiu ofera o destinatie de relaxare ce include mult spatiu verde si doua lacuri pe care vizitatorii se pot plimba cu barca sau cu hidrobicicleta. Gradina adaposteste 135 de animale si pasari din 35 de specii: maimute, ursi, lupi albi, lupi carpatini, vulpi, tigri, lei, jaguari, pume, mistreti, lame, cerbi carpatini, cerbi lopatari, caprioare, bivoli albi, ponei, piton reticulat, crocodil, fazani, papagali, pauni, porumbei.

Pentru a vizita gradina zoologica turistii pot utiliza atat intrarea dinspre Calea Dumbravii cat si cea dinspre cartierul Valea Aurie (de pe strada Ludos) pentru a evita aglomeratia la caserie. Atat intrarea dinspre Calea Dumbravii cat si intrarea dinspre Valea Aurie au fost modernizate si au fost amenajate locuri de parcare. Zoo Sibiu poate fi vizitata de la orele 9:00 la 17:00 dupa programul de iarna (noiembrie-martie) si de la orele 9:00 la 19:00 dupa programul de vara (aprilie-octombrie).