Gradina Zoologica din Targu-Mures

Localitatea: Targu-Mures
Judet: Mures
Adresa: Str. Verii, nr. 57
Program: 10:00 - 18:00 | Apr. - Oct.
10:00 - 16:00 | Nov. - Mart.
Telefon: 0265/236.408
Fax: 0265/236.408
Website: www.zootirgumures.ro
E-mail: office@zootirgumures.ro

Gradina Zoologica din Targu-Mures este una dintre cele mai vechi din Romania, ea fiind infiintata in anul 1960 si avand, la inceput, doar 700 mp, pentru ca in 1965 sa se mareasca la 20 hectare. In momentul actual gradina este impartita in cinci sectoare, fiecare sector avand ingrijitori specializati, in numar de 31, care asigura munca de zi de zi. Gradina Zoologica din Targu-Mures este a doua din tara ca intindere si varietate a speciilor si singura recunoscuta pe plan european deoarece este amplasata in intregime in mijlocul unei rezervatii naturale, respectand totodata toate normele de protectie a animalelor afate in captivitate. Astfel, aceasta gradina este singura unitate de profil din Romania inclusa in circuitul european.

La deschiderea portilor au fost numai zece animale: 3 lupi, 2 ursi, 2 mistreti, 2 fazani si o caprioara. Acest numar a crescut mult si in prezent sunt in jur de 500 de animale apartinand la 120 de specii, atat de fauna locala, cat si exotica. Animalele de la gradina zoologica din Targu-Mures beneficiaza de spatiu de cazare mult peste normele trasate de Uniunea Europeana, dupa ce s-a obtinut aprobarea de a extinde padocurile existente sau de construire a altora noi care sa le ofere animalelor un confort sporit si posibilitatea de a se ascunde de ochii vizitatorilor atunci cand nu se simt in largul lor.

Situata in partea de est a orasului, in zona denumita Platoul Cornesti, la 197 de metri deasupra orasului, Gradina Zoologica reprezinta o veritabila oaza de relaxare pentru turistii doritori sa isi petreaca in natura cateva ore de relaxare; padurea de stejar si carpen ofera conditii ideale pentru o plimbare de neuitat. Gradina este deschisa zilnic, putand fi vizitata intre orele 10:00 si 20:00 vara si 10:00 si 17:00 iarna, accesul facandu-se pe intrarea din strada Primaverii nr. 41.