Gradina Zoologica Timisoara

Localitatea: Timisoara
Judet: Timis
Adresa: Str. Avram Imbroane, nr. 90
Program: 10:00 - 20:00 | Apr. - Sept.
10:00 - 17:00 | Oct. - Mart.
Luni - Inchis
Telefon: 0356/004.152
Website: www.zootimisoara.ro
E-mail: carpatzoo@primariatm.ro

Gradina Zoologica Timisoara este cea mai noua gradina zoologica din Romania si este amplasata in partea de nord-est a municipiului, in Padurea Verde, pe o suprafata de 6,34 ha teren aflat in proprietatea Consiliului Local al municipiului Timisoara. Gradina Zoologica a fost infiintata in anul 1986 si gazduia, la vremea respectiva, circa 30 de specii de animale. Pana in anul 2005, gradina zoologica s-a aflat sub administratia Regiei Autonome Horticultura. De la modernizarea sa, Gradina Zoologica "Padurea Verde" include 16 habitate ce adapostesc 29 de specii si 144 de animale. Cei care vor sa arunce un ochi peste Gradina Zoologica inainte de vizita propriu-zisa o pot face prin intermediul camerelor web amplasate pe intreg teritoriul gradinii zoo.

Gradina Zoologica "Padurea Verde" reuneste specii de mamifere, pasari si reptile, atat indigene, cat si exotice. Astfel, printre mamiferele pe care vizitatorii zoo Timisoara le pot admira se numara ursul brun, renul, ratonul nordic, leul, mara, cangurul pitic, capra domestica si capibara. Efectivul de pasari al Gradinii Zoologice include, printre altele, exemplare de strut, emu, lebada muta, gasca chinezeasca, califar rosu si rata leseasca. Nu in ultimul rand, iubitorii de reptile se pot delecta cu broaste testoase de Florida, broaste testoase grecesti sau iguane. Printre atractiile propuse de Gradina Zoologica "Padurea Verde" se mai numara si un safari, plus un kinder zoo, cu animale domestice.

Gradina Zoologica din Timisoara se afla in Padurea Verde, pe strada Avram Imbroane, nr. 90, Timisoara. In perioada de vara (15 aprilie - 30 septembrie), Gradina Zoologica este deschisa de marti pana duminica, intre orele 10:00 si 20:00. Pe durata sezonului rece (1 octombrie - 14 aprilie), accesul publicului este permis, de marti pana duminica, in intervalul orar 10:00-17:00.