Delfinariul din Constanta

Localitatea: Constanta
Judet: Constanta
Adresa: Bd. Mamaia, nr. 255
Program: Reprezentatii:
13:00; 15:00 | S, D
Antrenamente:
13:00; 15:00 | L, M, M, J, V
Telefon: 0241/481.230
Fax: 0241/481.236
Website: www.delfinariu.ro
E-mail: office@delfinariu.ro

Delfinariul se numara printre cele mai vizitate obiective turistice din Constanta atat in sezonul estival, cat si in extra sezon. Face parte din "Complex Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta", situat la intersectia bulevardului Mamaia cu strada Soveja. "Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii", contine sectiunile Planetariu, Observator astronomic, Delfinariu, Microrezervatie, Expozitie de pasari exotice si decor, Acvariul. Delfinariul din Constanta si-a inceput activitatea la 1 iunie 1972, constituind prima forma muzeistica de acest gen din tara si prima din sud-estul Europei, la acea data. In amfiteatrul cu piscina si in bazinul acoperit, se organizeaza demonstratii cu delfini si lei de mare.

In prezent programul delfinariului este urmarit si diversificat continuu de o echipa romana de antrenori. Prin expozitiile pe care le realizeaza, prin ghidajele si activitatile de educatie ecologica pe care le desfasoara, biologii-muzeografi incearca sa imparta cu vizitatorii o parte a cunostintelor acumulate in urma orelor de studiu si a participarii la sesiunile de lucru cu delfinii si leii de mare. Organizarea de simpozioane, sesiuni de comunicari stiintifice cu specialisti din tara si din strainatate contribuie la mentinerea actuala a nivelului de cunostiinte in domeniu. Diversele actiuni consacrate deja, precum Zilei Marii Negre, Saptamana Delfinului si altele sunt realizate in parteneriat cu scoli, licee, O.N.G.-uri si reprezentanti ai mass-media, pentru o mai buna constientizare a aspectelor de conservare si protectie a mediului.

Delfinariul ramane singura locatie din tara noastra in care va puteti relaxa urmarind un spectacol extraordinar ai carui protagonisti sunt delfinii, leii de mare si pinguinii. Delfinii executa giumbuslucuri pline de farmec in fiecare zi dupa un program bine stabilit, smulgand zambete si aplauze frenetice din partea spectatorilor prezenti.

Demonstratiile zilnice se pot urmari in bazinul acoperit din B-dul Mamaia, nr. 255.