Culoarul Rucar-Bran

Culoarul Rucar-Bran este situat in grupa Bucegi a Carpatilor Meridionali, el separand Masivele Bucegi si Leaota de Muntii Piatra Craiului si Muntii Iezer-Papusa. Culoarul Rucar Bran Moeciu se afla in imediata apropiere a Castelului Bran si reprezinta o zona cu creste joase, care atinge o altitudine maxima de 1.254 metri. Culoarul este impartit in trei sectoare: cel nordic situat intre Bran si culmile din centru, sectorul central numit si sectorul galmelor calcaroase si sectorul sudic situat la sud de sectorul galmelor. Relieful carstic este bine definit prin prezenta pesterilor, avenelor, cheilor, lapiezurilor, abrupturilor calcaroase si circulatia carstica. In cadrul sectorului sudic al culoarului se intalnesc trei depresiuni: Dambovicioara, Podul Dambovitei si Rucar.

Culoarul Rucar Bran Moeciu este strabatut de soseaua care leaga Brasov-ul de Campulung Muscel si unde numeroase obiective turistice pot fi vizitate (Piatra Dracului, Cheile si Pestera Dambovicioarei, Pestera cu lilieci din satul Pestera, Castelul Bran). Zona Bran este minunata pentru turistii care vor liniste, aer curat, peisaje naturale minunate si numeroasele trasee turistice care pot fi strabatute cu atv-ul, bicicleta sau chiar pe jos. Castelul Bran denumit si castelul lui Dracula este unul dintre cele mai pretioase vestigii istorice din Transilvania. Este amplasat strategic, pe marginea unei stanci inalte, pentru a spori vizibilitatea asupra zonei.

Se evidentiaza elementele de etnografie si folclor (artizanat, sculptura in lemn si arhitectura populara, port popular, sarbatori traditionale) specifice asezarilor rurale: Dragoslavele, Rucar, Podul Dambovitei, Fundata, Sirnea, Bran, Moeciu etc., unele dintre ele declarate "sate turistice". Din satul Pestera se poate admira un peisaj de basm, avand in fundal creasta Pietrei Craiului, spre vest, si de impresionantul abrupt al Bucegilor, spre est. Probabil ca din satul Pestera poate fi admirata cea mai frumoasa panorama a celor doua masive.