Transraraul

Transraraul

este cea mai recent deschisa sosea alpina din Romania. Cu o lungime de 28 de km, Transraraul traverseaza Muntii Rarau din judetul Suceava de la Pojorata-Valea Moldovei (DJ 175A) la Chiril- Valea Bistritei (DJ 175B), ajungand la o altitudine de 1400 m.

Cunoscuta si sub denumirea de Drumul Comorilor, datorita bogatiei resurselor naturale din zona, aceasta sosea ofera turistilor peisaje incantatoare: Muntii Giumalau, culmile Adam si Eva, Manastirea Rarau.

Pe langa frumusetea peisajelor, Transraraul faciliteaza accesul turistilor spre obiective turistice cunoscute si apreciate precum: Pietrele Doamnei, Cabana Rarau, Piatra Soimului.

Transraraul a fost inaugurat in septembrie 2014, dar inceputurile sale isi au originea in perioada comunista cand s-au realizat primele lucrari ce au fost abandonate pentru aproximativ 25 de ani.

Fiind un drum ingust si fara parapeti se recomanda sa fie parcurs cu viteza mica si doar de soferi cu experienta. Din loc in loc sunt amenajate popasuri unde turistii se pot opri pentru a admira peisajul.