Obiective turistice Romuli, Bistrita Nasaud

Cele mai importante obiective turistice Romuli

Parcul national Muntii Rodnei Rezervatia naturala Zavoaiele Borcutului Traseul turistic Drumul Verde

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Bistrita Nasaud

Bistrita Colibita - Statiune turistica Baile Figa - Zona de agrement Statiunea Sangeorz-Bai Lacul Colibita Parcul national Muntii Rodnei Parcul National Calimani Pasul Tihuta Bargaului Statiunea Valea Blaznei Vf. Omu - Muntii Suhard Poiana Narciselor - Rodna

Obiective turistice din zona Romuli (15-25 Km)

Muzeul Graniceresc Nasaudean - Nasaud Muzeul memorial George Cosbuc - Nasaud Muzeul memorial Liviu Rebreanu - Nasaud

Despre Romuli

comuna Romuli este situata in partea de Nord a judetului Bistrita-Nasaud. Comuna Romuli este asezata la limita cu judetul Maramures, cea mai apropiata localitate fiind Sacel, la o distanta de aprox. 15 km si comuna Telciu, din judetul Bistrita-Nasaud in sud, la o distanta de aprox. 17 km.

Prima denumire a comunei a fost de "Stramba", numele fiindu-i dat dupa afluentul Salautei numit Izvorul Strambei. Aceasta denumire s-a pastrat pana la infiintarea Districtului Autonom Romanesc in anul 1861 care a schimbat numele mai multor sate, dandu-i numele dupa salutul rostit de catre Iosif al II-lea in cele 3 calatorii pe care le-a facut: "Salve parva Romuli nepos" / "Fii salutata mica nepoata a lui Romulus". Satul component, Dealul Stefanitei a fost denumit dupa dealul cu acelasi nume.

Cazare si obiective turistice localitati