Colibita

Colibita este o statiune turistica din comuna Bistrita Bargaului, judetul Bistrita-Nasaud. Asezata pe Valea Bistritei, Colibita ofera turistilor acces la frumusetea Muntilor Bargau si Calimani.

Localitatea Colibita este atestata documentar inca din anul 1760, pana in 1940 ea era o renumita statiune climaterica recomandata, datorita concentratiei ridicate de ozon si iod din aer, celor ce sufereau de afectiuni pulmonare. Ulterior, s-au construit barajul si lacul de acumulare Colibita, iar satul a fost stramutat. Lacul de acumulare si Barajul Colibita.

Obiective Turistice

Situat la aproximativ 7 km de Bistrita Bargaului, Barajul Colibita a creat Lacul Colibita - lac artificial, amenajat intre 1977 si 1991 in scop energetic. Lacul Colibita are o suprafata de 270 ha, o lungime de 13 km si volumul apei acumulate de 65 milioane metri cubi, fiind situat la o altitudine de 900 m.

Lacul este infrumusetat de prezenta unor mici insule pe suprafata sa care ofera o imagine superba turistilor ce aleg sa viziteze zona. Barajul Colibita a fost construit din anrocamente si are o inaltime de 92 metri, latime de 300 m iar lungimea coronamentului este de 251 m.

O vacanta la Colibita poate deveni mai interesanta daca alegeti sa vizitati si alte obiective apropiate de Colibita:
» Taul Zanelor;
» Castelul Dracula de langa Pasul Tihuta;
» Izvorul de apa minerala Borcut.

Pe langa frumusetea obiectivelor turistice ce pot fi vizitate in zona, Colibita ofera si diferite posibilitati de relaxare pentru cei care iubesc muntele si drumetiile: traseu montan pana la Varful Bistricioru (traseu marcat, 3 ore si jumatate), ciclism montan, caiac, alpinism, pescuit (pastrav, clean, caras, salau) si rafting pe raul Bistrita Ardeleana. Pe timpul iernii se poate schia la Pasul Tihuta sau Vatra Dornei.

Created with Raphaël SV BT IS NT BC VS GL VN CT TL BZ BR IL CL GR B PH DB AG TR OT VL GJ DJ MH CS TM AR BH SJ SM MM BN CJ AB HD SB BV CV HR MS