Poiana Brasov

Poiana Brasov este una dintre statiunile montane de renume din Romania. Este situata la poalele Muntelui Postavaru (1.804 metri), la 13 km de Brasov si 190 km de Bucuresti. Poiana Brasov este plasata la altitudinea de 1.030 metri.

Fondata in 1895, Poiana Brasov a inceput prin a fi o zona turistica pentru orasul Brasov. Prima constructie inceputa aici a fost in anul 1904. In 1906 Poiana Brasov a devenit statiune turistica de ski si doar trei ani mai tarziu a avut loc prima Competie de Ski din Romania. Pana in anul 1950 statiunea s-a mentinut in limitele dotarilor naturale, dar in anul 1951, cu ocazia desfasurarii Jocurilor Internationale de Iarna a Studentilor, in localitate s-a dat in folosinta un hotel modern si primul teleferic ce unea Poiana Brasov de Postavarul si care avea o lungime de 2.150 de metri. In anii urmatori, statiunea Poiana Brasov a cunoscut o dezvoltare rapida, au aparut locatii noi si moderne, crescand gradul de confort si satisfactie a turistilor, ce aleg aceasta locatie in toate anotimpurile.

Obiective Turistice

Statiunea pune la dispozitie 12 partii de ski cu diferite niveluri de dificultate, un relief ideal pentru trasee montane, dar si baruri si cluburi pentru cei care cauta distractie si viata de noapte. Statiunea beneficiaza de o baza complexa pentru practicarea sporturilor de iarna: partii, instalatii de transport pe cablu (teleschiuri, telecabine si telegondola). In statiune exista centre de inchiriat echipamente pentru sporturile de iarna.

In Poiana se poate schia, pe partia Drumul Rosu, (5,8 kilometri) si variantele sale, de 2,95 kilometri lungime, pe partia Lupului (2,62 kilometri) si variantele pentru partia Lupului (1,84 kilometri), pe Sub Teleferic (2,86 kilometri) si Kanzel (0,80 kilometri)- toate considerate dificile -, pe partiile Sulinar (2,82 kilometri) si variantele sale (1,70 kilometri), de dificultate medie, pe Bradul (0,50 kilometri) si Stadion (0,10 kilometri), cu dificultate mica. Partiile sunt deservite de 2 telecabine: Capra Neagra si Kanzel, de o telegondola si de cinci instalatii de teleschi.

Daca schiurile nu te atrag, te poti bucura de viteza pe sanie in locurile special amenajate de pe partii. Aici te poti distra nestingherit alaturi de prieteni sau de cei mici. Patinoarul din Poiana Brasov te asteapta in fiecare zi si iti pune la dispozitie patine, muzica si un spatiu placut pentru a savura o gustare sau o bautura calda.

Cei ce doresc sa evadeze in natura si sa se bucure de privelisti superbe, le este recomandat traseul de la Poiana Brasov spre Cabana Postavarul. Nimic nu este mai revigorant decat o drumetie de cateva ore prin padure. Traseul pana la Cabana Postavarul este usor de parcurs, fiind de o distanta de aproximativ 4 kilometri. Masivul Postavaru se ridica din depresiunea Barsei, de o parte si de alta a Vaii Timisului. Traseele pot urca pana la varful Piatra Mare, cu altitudinea de 1.843 m. Pe parcursul acestei drumetii turistii pot avea parte de stanci modelate, poieni frumoase si paduri bogate.

In statiune exista centre de inchiriat biciclete, scutere, ATV-uri si alte mijloace de transport folosite pentru agrement si pentru plimbari pe carari montane. Turistii pot alege sa ia parte la tururi organizate sau sa exploreze un traseu pe cont propriu, alaturi de peisajele de vis si aerul curat al muntilor Carpati. Cei ce nu doresc sa se aventureze pe trasee montane, au o serie de trasee pentru road biking. Pot parcurge, astfel, kilometri intregi de drum pavat, pot admira natura inconjuratoare alaturi de cea mai buna insotitoare de drum, bicicleta. Unul din cele mai spectaculoase trasee pentru mountain bike este spre Muntele Postavaru. Cu ajutorul telecabinei, biciclistii pot ajunge pana sus, unde vor gasi nenumarate trasee pentru a-si testa experienta. Din varful muntelui pot porni coborasul spre centrul istoric al Brasovului, in timp ce respira aerul curat si racoros al muntilor.

Centrul de echitatie

va ofera in orice sezon posibilitatea practicarii calariei, participarii la agreabile plimbari cu trasura, caruta sau sania in splendidul decor la statiunii Poiana Brasov. Drumetiile calare prin padure pentru adulti si copii, fie incepatori fie avansati, dureaza 30 de minute, respectiv 60 minute. Drumetiile au loc pe trasee care inconjoara centrul, iar participantii sunt insotiti de catre instructor pe tot parcursul orei. Calaria este unul din putinele sporturi ce se pot practica in toate anotimpurile, sport ce va poate aduce o energie pozitiva si o stare psihica armonioasa.

Daca doresti o excursie relaxanta si in care sa scapi de stresul cotidian, Poiana Brasov iti ofera o varietate de saloane SPA si infrumusetare unde te poti rasfata din plin. Aici turistii se pot bucura de odihna bine meritata dupa orele petrecute la ski sau la miscare in aer liber. Au parte de o atmosfera placuta si de tratamente corporale sau faciale ideale pentru a-si recapata frumusetea si energia. Cei care simt nevoia de miscare, se pot antrena in bazinele de inot sau isi pot petrece timpul in sala de fitness alaturi de un instructor personal. Practicarea inotului se poate face in piscinele incalzite din cadrul hotelurilor Piatra Mare si Alpin.

Poiana Brasov este singura statiune de ski care atrage anual peste 3.000 de turisti englezi si care a fost votata de catre acestia ca fiind cea mai ieftina destinatie de ski din lume. De asemenea, este o statiune recomandata celor care sufera de anumite boli ale aparatului respirator, de anemii si boli endocrine, de oboseala cronica, de surmenaj fizic si psihic sau de nevroze astenice.

Created with Raphaël SV BT IS NT BC VS GL VN CT TL BZ BR IL CL GR B PH DB AG TR OT VL GJ DJ MH CS TM AR BH SJ SM MM BN CJ AB HD SB BV CV HR MS