Obiective turistice Muntele Mic, Caras-Severin

Cele mai importante obiective turistice Muntele Mic

Bustul Generalului I. Dragalina Bustul Trandafir Cociala Lacul Zervesti Masivul Muntele Mic Muntii Godeanu Muntii Tarcu Parcul General I. Dragalina Parcul Trandafir Cociala Pescuit sportiv si agrement Poiana cu narcise de la Zervesti Statiunea Muntele Mic Trasee si drumetii montane Turism cinegetic - vanatoare Turnul lui Ovidiu Vf. Gugu Vf. Tarcu

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Caras-Severin

Cascada Bigar Baile Herculane - Statiune turistica Cazanele Dunarii Cheile Nerei Poiana Marului - Statiune turistica Lacul Ochiul Beiului Cascada Beusnita Resita Creasta Cocosului Manastirea Nera Lacul Dracului Cheile Carasului Cascada Vanturatoarea Manastirea Calugara Valiug-Crivaia - Statiune turistica Muntele Mic - Statiune turistica Semenic - Statiune turistica Parcul National Cheile Nerei - Beusnita Parcul National Semenic - Cheile Carasului Parcul Natural Portile de Fier Parcul National Domogled-Valea Cernei

Obiective turistice din zona Muntele Mic (15-25 Km)

Ansamblul de case taranesti din satul Paltinis Castrul roman de la Cornutel Castrul roman de la Delinesti Castrul Tibiscum Castrul roman de la Zavoi Cetatea Caransebes Lacul de acumulare de la Poiana Marului Manastirea de la Poiana Marului Pestera lui Zamolxe Piatra Alba Pietrele Scorile Rezervatia naturala Locul fosilifer de la Delinesti Salba de lacuri glaciare Situl arheologic Castrul Tibiscum Tabara scolara Bobu - Paltinis Vf. Caleanu Vf. Corcana (512 m)

Despre Muntele Mic

Statiunea Muntele Mic se afla in judetul Caras-Severin la o altitudine de 1.525 m, la poalele versantului sudic al muntilor Tarcu. Din punct de vedere administrativ Statiunea Muntele Mic apartine de localitatea Turnu Ruieni. Accesul auto se face pe drumul judetean DJ608A, care strabate localitatile Zervesti, Turnu-Ruieni si ajunge pana la Valea Craiu, care se afla la 22 de kilometri de Caransebes. Cu trenul pana in gara Caransebes si apoi cu masina pe soseaua spre Borlova.

Muntele Mic a inceput sa fie o statiune turistica din anii 1930 ai secolului trecut, cand locuitorii si-au dat seama de potentialul zonei si au construit mai multe cabane pentru cazarea turistilor. La finalul acestor ani, statiunea depasea 2.000 de locuri de cazare. Dezvoltarea statiunii a continuat si dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. In 1962 aici a fost inaugurat primul teleshi, iar in 1976 a fost inaugurat telescaunul care face legatura cu Valea Craiu.Sezonul alb dureaza de regula 150 de zile pe an, din decembrie pana in aprilie.

Cazare si obiective turistice localitati