Jupiter

Jupiter este o statiune relativ noua, de mici dimensiuni, deschisa la inceputul anilor 1970 in apropierea lacului Tismana si a padurii Comorova. Statiunea se situeaza in extremitatea de S-E a Romaniei (judetul Constanta), pe tarmul Marii Negre, intre Neptun si Cap Aurora, la 10 km nord de municipiul Mangalia, de care apartine din punct de vedere administrativ (este un cartier din localitatea Mangalia) si 40 km sud de Constanta, la o altitudine de 5-20 m. Jupiter are un farmec deosebit in cadrul statiunilor litoralului romanesc. Este o statiune mica dar simpatica cu hoteluri renovate si, cateva din ele, cu pozitii foarte spectaculoase pe faleza.

Datorita pozitiei fata de mare, a facilitatilor si factorilor naturali, Jupiter si Cap Aurora, sunt ideale pentru relaxare si cure de tratament oferite de factorii naturali de aici: aer marin, apa sarata si soare. Statiunea este indicata atat pentru odihna si cura heliomarina in vacantele de vara, cat si pentru tratament curativ (hipotiroidism, limfatism, anemii secundare, stari de debilitate, decalceferi, unele dermatoze etc.). Factorii naturali de cura sunt apa Marii Negre, clorurata, sulfatata, sodica, magneziana, si climatul maritim, bogat in aerosoli salini. Plajele intinse cu nisip fin din Jupiter permit practicarea helioterapiei si a talasoterapiei.

Obiective Turistice

Plaja din statiunea Jupiter

are dimensiuni relativ reduse, in comparatie cu alte statiuni de pe litoralul romanesc (Mamaia sau Neptun). Se intinde pe o lungime de aproximativ 1 km, fiind intrerupta pe alocuri de mici golfulete protejate de diguri de protectie. Nisipul este destul de fin, iar de-a lungul plajei exista si sectoare in care au fost amenajate, special pentru turisti, spatii cu sezlonguri si umbrelute de soare. In zona statiunii Cap Aurora plaja este ingusta si modelata de golfuri. Avand in vedere ca tarmul este mai inalt in aceasta zona, accesul pe plaja se face pe scari sau alei care coboara lin pe nisip.

Renovat si gata sa isi primeasca publicul amator de spectacole de calitate, Teatrul de Vara din Jupiter continua seria spectacolelor de teatru si a concertelor senzationale la mal de mare. Cu un concept inedit prin forma sa de manifestare, teatrul reuneste reprezentatii de prestigiu ale marilor Teatre Nationale din Bucuresti. In sezonul estival iubitorii de frumos pot revedea performand pe scena mari nume ale teatrului si muzicii romanesti.

Statiunea Jupiter, la fel ca si Cap Aurora, este una linistita; cu toate acestea posibilitatile de distractie si relaxare nu sunt deloc limitate. Se pot face plimbari cu sky-jetul sau se pot urma cursuri de scufundari. Pentru copii exista o zona de agrement, amenajata pe lacurile ce leaga Jupiter de Neptun, unde acestia se pot plimba cu hidrobiciclete in forma de lebada. In statiune exista centre de distractii in care puteti juca biliard, bowling si tenis de masa. Terenuri de fotbal si volei sunt disponibilie pentru cei care doresc sa se distreze facand miscare.

In timpul serii turistii se pot bucura de o plimbare pe malul marii, sau iti poti petrece timpul intr-unul din cluburile de noapte din Jupiter. Jupiter dispune de numeroase hoteluri moderne, de restaurante unde turistii au posibilitatea sa incerce din bogatele preparate culinare, baruri si cluburi de noapte, discoteci, camping, cinematograf, terenuri sportive, piscine, popicarie etc. Noaptea, amatorii de distractii pot petrece intr-unul din cluburile statiunii Jupiter, precum "Mondy" sau "Paradiso Lounge and Bar".

Created with Raphaël SV BT IS NT BC VS GL VN CT TL BZ BR IL CL GR B PH DB AG TR OT VL GJ DJ MH CS TM AR BH SJ SM MM BN CJ AB HD SB BV CV HR MS