Mamaia

Statiunea Mamaia, perla litoralului romanesc al Marii Negre, s-a dezvoltat in lungul cordonului de nisip cu o latime de circa 500 m, care separa apele sarate ale Marii Negre de apele dulci ale Lacului Siutghiol (numit si Lacul Mamaia). Este situata in nordul Municipiului Constanta, Romania, din care face parte. Are foarte putini locuitori permanenti (7 la recensamantul din 2002, mai ales paznici), fiind insa suprapopulata pe parcursul verii.

Statiunea Mamaia a fost amenajata in anul 1906, pe promontoriul situat intre Lacul Siutghiol, unul dintre cele mai mari lacuri cu apa dulce din Romania si Marea Neagra, la 6-8 metri deasupra nivelului Marii Negre, la 1 km nord de Municipiul Constanta. Se intinde pe o lungime de 8 km pe directia N-S cu expunere totala spre rasarit. Dupa 1919 Statiunea Mamaia a cunoscut o dezvoltare rapida datorita aparitiei Cazinoului, vilelor si resedintei de vara a regelui Ferdinand. Astfel la inceputul anilor 1960 Statiunea Mamaia a intrat in elita celor mai atractive statiuni din sud-estul Europei.

Obiective Turistice

Ceea ce caracterizeaza Mamaia este plaja intinsa pe o distanta de 8 km, cu o latime de aproape 100 m, precum si faptul ca hotelurile sunt foarte aproape de plaja. Aceasta are nisip fin, numeroase amenajari si cea mai mare parte este concesionata hotelurilor sau intreprinzatorilor privati. Intrarea in apa este de regula lina si fara pietre sau scoici. Plaja statiunii Mamaia prezinta urmatoarele diferentieri: plaja din partea de sud la intrarea in Constanta este mai ingusta si mai pietroasa; cea din centru este lata, aglomerata si este zona unde se organizeaza cele mai multe evenimente pe plaja; cea din partea de nord a statiunii este cea mai bine amenajata si are nisipul cel mai bun.

O mare parte a plajei este amenajata cu sezlonguri si umbrele de care turistii pot beneficia contra cost, insa exista si zone in care acestia se pot instala gratuit. Plaja statiunii este intesata de beach baruri si terase, locuri perfecte in care va puteti ascunde de arsita verii alaturi de un cocktail sau o cafea cu gheata.

Faleza din Mamaia

se imparte in doua zone principale foarte frumos amenajate – Perla si Cazino, la o distanta una de cealalta de aproximativ 20 minute de mers pe jos. In zona Perla sunt amenajate gradini cu bancute de odihna si fantani arteziene foarte frumoase. Aici este situat Teatrul de Vara si foarte multe magazine cu diverse marfuri (alimentare, confectii, jucarii, farmacii, presa, suveniruri, incaltaminte etc). De asemenea, zona este inconjurata de o multime de restaurante, terase, baruri, cluburi, pizzerii, discoteci. In zona Cazino, situata in centrul statiunii, o frumoasa piateta cu fantana arteziana si chiosc pentru orchestrele care sustin program artistic in fiecare seara, determina multimile de turisti sa petreaca serile calde de vara aici. De jur imprejur sunt plantati palmieri si amplasate bancute. Centrul statiunii Mamaia si promenada au fost refacute in intregime. Pe toata Faleza din Mamaia sunt principalele zone de promenada din statiune, aceasta fiind inchisa traficului cu masini.

Destinata vacantelor in familie, in statiunea Mamaia turistii dispun de terenuri de tenis, minigolf, volei, baschet, de cinema si teatru in aer liber. Dealtfel Mamaia este cunoscuta pentru terenurile de tenis de buna calitate, ceea ce face ca in fiecare sezon sa se organizeze diverse turnee de tenis. Teatrul gazduieste anual Festivalul National de Muzica Usoara “Mamaia”. Lacul Siutghiol ofera posibilitatea practicarii sporturilor nautice sau plimbari cu vaporasul pana la Insula lui Ovidiu, locul unde se spune ca s-ar afla mormantul poetului exilat.

Insula Ovidiu

din Lacul Siutghiol este unul dintre locurile care exercita o adevarata atractie asupra turistilor care sosesc in statiunea Mamaia. Insula ofera posibilitati de cazare si are un restaurant cu specific pescaresc, fiind locul ideal de petrecere a timpului liber.

In statiunea Mamaia va puteti bucura in parcul acvatic "Aqua Magic", aflat la intrarea in statiune, de o plimbare cu Telegondola, cu ajutorul careia puteti admira de la inaltime marea si statiunea de la intrare pana la Cazino, de plimbari cu hidrobiciclete, ridicari cu parasuta, scufundari, windsurfing si Scoala de Yachting, tractari cu banane gonflabile, scutere acvatice, agrement cu barci cu vele tip Catamaran si Caravelle. Alte posibilitati de distractie sunt trambulina elastica, biciclete de una, doua, trei sau chiar patru persoane, scutere, beach-volley si handball-beach. La Mamaia se fac si plimbari cu deltaplanul cu motor sau parapanta tractata de salupa cu motor.

Nu trebuie uitat Satul de Vacanta, situat la intrarea in statiunea Mamaia, loc care reuneste 19 constructii specifice unor zone folclorice ale tarii. Satul de Vacanta a fost un loc pitoresc care gazduia 31 de restaurante traditionale romanesti, decorate in stil rustic, conform regiunii pe care o reprezinta fiecare. In satul de vacanta se gaseau cele mai frumoase suveniruri din scoici facute manual.

Astazi, pe locul fostului sat de vacanta se gaseste un parc de distractii destinat copiilor dar si adultilor. Caruseluri, trenulete, masinute tamponabile, roller-coaster, tarabe cu dulciuri si suveniruri si diverse alte atractii ii asteapta pe turistii dornici de distractie. In incinta parcului se afla un centru de agrement cu pista de bowling, karting, terase, baruri si discoteca.

Cand soarele apune in Mamaia, statiunea incepe sa vibreze. Petrecerile de noapte, cluburile si discotecile sunt cateva din lucrurile care transforma statiunea intr-una dintre cele mai vizitate de pe malul Marii Negre. Discotecile si cluburile numeroase sunt pline seara de seara si impun Mamaia ca o destinatie de clubbing consacarata care poate rivaliza, fara a exagera, cu Ibiza sau Mykonos. Mamaia, statiunea care nu doarme niciodata, a fost premiata la Festivalul International al Cluburilor de la Monte Carlo pentru cea mai la moda statiune, primind titlul de "Cea mai fashion si dinamica statiune".

Cei a caror principala dorinta este distractia fara limite, aici vor gasi exact ceea ce isi doresc pentru a petrece pana in zori: party-uri cu DJ renumiti, evenimente de calitate cu vedete autohtone si de peste hotare, adevarate spectacole de lasere si lumini, cele mai noi hit-uri si atmosfera incendiara intretinuta de cele mai sexy animatoare. Ritmurile alerte, ringurile de dans spatioase, piscinele, concertele live si muzica buna sunt ingredientele pentru o viata de noapte pe care nu o vei uita si pentru care cu siguranta te vei reintoarce.

Created with Raphaël SV BT IS NT BC VS GL VN CT TL BZ BR IL CL GR B PH DB AG TR OT VL GJ DJ MH CS TM AR BH SJ SM MM BN CJ AB HD SB BV CV HR MS