Neptun-Olimp

Neptun este o statiune balneoclimaterica locuita doar vara, apartinand municipiului Mangalia. Este una dintre cele mai elegante si mai luxoase statiuni de pe litoralul romanesc. Olimp, a carui constructie a fost terminata in 1972, reprezinta cartierul nordic al statiunii Neptun. Cele doua statiuni, fiind foarte apropiate si asemanatoare au devenit practic una singura - Neptun-Olimp. Statiunea a fost timp de mai multi ani considerata ca fiind cea mai frumoasa, cautata si scumpa dintre statiunile de pe litoralul romanesc. Statiunea Neptun se afla in extremitatea sud-estica a Romaniei, intr-o zona cu o vegetatie relativa bogata, padurea Comorova, pe tarmul Marii Negre, la 7 km nord de orasul Mangalia si la 38 km de Constanta.

Neptun este pe langa statiune de agrement si o renumita statiune balneara. Turistii pot beneficia de tratamente balneare de electroterapie si kinezoterapie, inhalatii cu aerosoli. Factorii de cura naturala sunt clima marina bogata in aerosoli salini si radiatii solare, apa de mare clorata, sulfatata, sodica, magneziana si hipotonica (grad de mineralizare: 15,5 gr.), izvoarele de ape sulfuroase mezotermale (22-27 grade Celsius), si namolul sapropelic extras din Lacul Techirghiol. In Neptun se gasesc baze de tratament care functioneaza in regim permanent si apartin de: Hotel Cocor, Hotel Doina, Hotel 2D Resort&SPA . Boli reumatismale degenerative sau inflamatorii, boli diartritice, stari posttraumatismale, boli ale sistemului nervos, ginecologice, dermatologice sau tulburari respiratorii si de alta natura sunt doar cateva din problemele de care va puteti scapa daca alegeti sa va petreceti concediul in acest loc.

Obiective Turistice

Neptun are una cele mai bine amenajate plaje de pe litoral concurand cu succes cu plajele din Statiunea Mamaia. Plaja intinsa presarata cu nisip fin este un loc ideal pentru verile fierbinti. Se invecineaza cu plaja din Jupiter la sud si cea din Olimp la nord - cu cea din Olimp nu comunica din cauza prezentei in aceasta zona a vilelor care apartin Protocolului de Stat (fostele vile ale lui Ceausescu de la Neptun). Latimea Plajei din Neptun oscileaza intre 30 si 100 m. Magazine si terase sunt presarate ici colo, plaja fiind marginita de garduri de stuf. Plaja principala, La Steaguri este considerata de unii turisti ca fiind cea mai bine amenajata plaja de pe litoral, avand nisip fin si intrare in mare lina cu fund nisipos. Plaja din Olimp are un aspect mai diferit fata de cea din Neptun si asta se datoreaza golfurilor care o brazdeaza din loc in loc. Plaja este mai lata in partea de nord, in zona Complexului Amfiteatru-Panoramic-Belvedere, si se ingusteaza treptat catre zona de sud, acolo unde este marginita de o faleza inalta. Anumite sectoare de plaja sunt amenajate cu sezlonguri si umbrele.

Pe timpul zilei, turistii au la dispozitie baze de agrement, atat pe lac, cat si pe plaja, si se pot plimba cu hidrobiciclete, vaporase, skyjet-uri si celebrele banane. Printre posibilitatile de agrement se numara un cinema in aer liber, Teatrul de Vara, Bazarul Neptun, debarcaderul, terenurile polivalente de sport, terenuri de minigolf, parcul de distractii, facilitatile pentru sporturi nautice si un sat de vacanta. Restaurantele ofera o bogata varietate de preparate culinare autohtone, specialitati din peste si programe folclorice.

Exista posibilitati diverse de practicare a sporturilor nautice pe mare sau pe Lacul Neptun si sunt o multime de terenuri de tenis si minigolf. In Neptun-Olimp exista cateva cluburi si bazine care ofera cursuri de inot copiilor si adultilor. Tot pentru distractia celor mici, statiunea este prevazuta cu o pista de karturi. Iubitorii gasesc pe plaja amenajate terenuri de volei si fotbal. De pe plaja La Steaguri se pleaca in croaziere scurte pe mare cu yole si yachturi. Sunt prezente si firmele de jet-sky pentru amatorii de plimbari motorizate pe mare.

Exista cateva cluburi de noapte in statiunea Neptun, unul dintre ele fiind Club Kremlin, insa multi dintre turistii cazati in aceste doua statiuni prefera sa se relaxeze printr-o plimbare sau printr-o iesire la una dintre multele terase care marginesc strada principala.

Neptun-Olimp a fost si continua sa fie resedinta prezidentiala de vara, intrand in istorie datorita vizitelor unor presedinti de stat printre care: Tito, Fidel Castro, Todor Jivkov, Gamal Abdel Nasser, Richard Nixon, Leonid Koucima, George Bush dar si a unor prim ministri printre care il putem aminti pe Jacques Chirac in vremea cand era prim ministrul Frantei. George Marchais, fostul secretar general al partidului comunist francez obisnuia sa-si faca cura balneara la Neptun in anii ’80.

Created with Raphaël SV BT IS NT BC VS GL VN CT TL BZ BR IL CL GR B PH DB AG TR OT VL GJ DJ MH CS TM AR BH SJ SM MM BN CJ AB HD SB BV CV HR MS