Obiective turistice Miercurea Nirajului, Mures

Cele mai importante obiective turistice Miercurea Nirajului

Biserica catolica din Beu Biserica de lemn greco-catolica Sf. Arhangheli Biserica Reformata din Miercurea Nirajului Bustul lui Boskai Istvan Poarta veche sculpata din lemn cu sindrila (1723)

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Mures

Statiunea Sovata Statiunea Sangeorgiu de Mures Lacul Ursu Cetatea Sighisoara Gradina Zoologica Targu Mures Mocanita Sovata - Campu Cetatii Muntii Calimani Manastirea Recea Parcul National Calimani Castelul Haller Festivalul Medieval Sighisoara Castelul Teleki Castelul Bethlen Lacul Verde Muzeul judetean Mures Cetatea taraneasca Saschiz Turnul cu Ceas Sighisoara

Obiective turistice din zona Miercurea Nirajului (15-25 Km)

Baza sportiva Dorman din Adrianu Mare Casa Toldalagi - Acatari Castelul Rhedey Castrul roman de la Calugareni Cetatea din Campul Cetatii (ruine) Cetatea Vityal (ruine) Lacul de acumulare Bezid Manastirea Chiheru de Jos Manastirea Franciscana din Calugareni Mocanita Sovata - Campu Cetatii Muntii Gurghiului Trasee turistice si drumetii Muntii Gurghiului Turnul Roman de pe culmea Dealului Tampa Vf. Zaspad

Despre Miercurea Nirajului

Miercurea Nirajului se afla la 22 km de orasul Targu Mures, la poalele dealurilor Bekecs (1.081 m), 350 m deasupra nivelului marii si la intersectia raurilor Nirajul Mic si Nirajul Mare.

Pana la 1861 Miercurea Nirajului a fost sediul din Marosszek, mai tarziu a devenit sediu central. Dupa o noua reorganizare Santandrei si Santana au fost legate de Miercurea Nirajului, iar in 2003 Miercurea Nirajului a reprimit statutul de oras. Dumitresti, Tampa, Sardu Nirajului, Laureni, Mosuni, Beu, Veta apartin pe plan administrativ de Miercurea Nirajului.

Sapaturile arheologice si dovezile materiale atesta ca acest teritoriu era locuit deja in Neolitic. Prin sapaturi s-a gasit un topor din piatra din 2000-1700 i.d.Ch., medalii de bronz din timpul Imparatului Iustin, iar la marginea satelor Beu si Mosuni a fost descoperit un traseu din timpul roman. Prima mentiune scrisa despre localitate a aparut in 1493 ca Oppidum Zereda.

Cazare si obiective turistice localitati