Obiective turistice Acas, Satu-Mare

Cele mai importante obiective turistice Acas

Baile termale Acas Baile termale Mihaieni Biserica ortodoxa Acas Biserica Reformata-Calvina Manastirea Teghea

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Satu-Mare

Statiunea Tasnad Statiunea Acas Statiunea Bixad Muzeul judetean Satu-Mare Cetatea Ardud Muntii Oas Muzeul Tarii Oasului Castelul Karoly Manastirea Teghea Baile termale Acas Manastirea Marius Castelul Lonyai Baile termale Mihaieni Lacul Calinesti-Oas Strandul Termal Carei

Obiective turistice din zona Acas (15-25 Km)

Cabana de vanatoare Caprioara Cetatea Ardud Cetatea Huta Chegii Lacul Baba Novac Muzeul orasenesc Tasnad Poiana cu ghiocei Rezervatia Naturala Mlastina Vermes Statiunea Tasnad

Despre Acas

Statiunea Baile Acas este situata in partea de nord-vest a Romaniei, in judetul Satu-Mare, la o distanta de circa 30 de km de Satu-Mare. Asezata in Campia de Vest, statiunea are un climat continental moderat de ses, cu ierni blande si veri temperate cu influente mediteraniene, ideal pentru turismul balnear.

Apa termala de la Acas a fost descoperita cu sute de ani in urma, la o adancime de peste 1.800 m. Datorita calitatilor sale deosebite a fost apreciata de insasi imparateasa Maria Tereza. Astazi Baile Acas dispun de 2 bazine in aer liber, precum si de vani pentru tratamente cu apa termala.

Temperatura apei este de 75°C si are efecte benefice in tratarea afectiunilor reumatismale inflamatorii, afectiuni reumatismale degenerative, articulare dar si pentru afectiuni post-traumatice, afectiuni neurologice centrale si periferice ori probleme ginecologice.

Localitatea Acas, centrul comunei cu acelasi nume, este situata la sud de Satu-Mare, la o distanta de 38 km, pe axa rutiera E81, pe malul stang al Raului Crasna, la contactul dintre Campia Crasnei si Campia inalta a Tasnadului.

Cazare si obiective turistice localitati