Obiective turistice Botiz, Satu-Mare

Cele mai importante obiective turistice Botiz

Padurea Noroieni Placa comemorativa - eroi cazuti in anul 1944

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Satu-Mare

Statiunea Tasnad Statiunea Acas Statiunea Bixad Muzeul judetean Satu-Mare Cetatea Ardud Muntii Oas Muzeul Tarii Oasului Castelul Karoly Manastirea Teghea Baile termale Acas Manastirea Marius Castelul Lonyai Baile termale Mihaieni Lacul Calinesti-Oas Strandul Termal Carei

Obiective turistice din zona Botiz (15-25 Km)

Cabana de vanatoare Solduba Casa Muzeu Chilia - Homoroade Castelul medieval Lonyai Castelul Vecsey Castrul Roman Megassalla Lacul Hodisa Lacul Oteloaia Manastirea Chilia Muzeul judetean Satu-Mare Sinagoga Mare din Satu-Mare Icon Link Teatrul de Nord din Satu-Mare Turnul Pompierilor din Satu-Mare Zona de agrement Iojib

Despre Botiz

Localitate situata la 7 km spre nord-est fata de Satu-Mare, Botizul formeaza singur o comuna, dupa ce in 2004 Agrisul si Ciuperceniul s-au despartit de vechea unitate administrative. Botiz este situat pe drumul european E81, la o distanta de 7 km de municipiul Satu-Mare, resedinta judetului.

Botiz are urmatorii vecini: la nord-vest Micula, la nord-est comunele Turulung si Agris, la sud-est Odoreu, la nord Livada, la vest Lazuri, iar la sud, municipiul Satu-Mare.

Prima atestare documentara se refera la satul Osvareu si dateaza din anul 1215. In anul 1226 satul apare sub denumirea de Vasvari cand se mai aminteste si de satul Salamus, disparut in timp, care a fost situat undeva in nord-estul satului Botiz.

Localitatea Botiz este atestata documentar in anul 1364. Tot in acest an are loc si prima reasezare de hotar intre Botiz si Osvareu in fata unor judecatori alesi. Hotarul Osvareu a fost reasezat in anul 1336, cand ii apartinea lui Vasvary Tamas. In decursul secolelor au avut loc mai multe reglementari de hotar intre Botiz si Osvareu.

Cazare si obiective turistice localitati