Obiective turistice Calinesti-Oas, Satu-Mare

Cele mai importante obiective turistice Calinesti-Oas

Lacul Calinesti-Oas Muzeul Calinesti-Oas - Casa Taraneasca Rezervatia naturala Cursul Inferior al raului Tur

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Satu-Mare

Statiunea Tasnad Statiunea Acas Statiunea Bixad Muzeul judetean Satu-Mare Cetatea Ardud Muntii Oas Muzeul Tarii Oasului Castelul Karoly Manastirea Teghea Baile termale Acas Manastirea Marius Castelul Lonyai Baile termale Mihaieni Lacul Calinesti-Oas Strandul Termal Carei

Obiective turistice din zona Calinesti-Oas (15-25 Km)

Cabana Pastravarie din Tarna Mare Cabana Selatruc Castelul Vecsey Cetatea Belavar (ruine) Complexul turistic Tarna Bai Izvoarele de apa minerala Bixad Lacul Mujdeni Manastirea Sf. Petru si Pavel Manastirea Sf. Treime Muntii Oas Muzeul Tarii Oasului Muzeul taranesc din Bocicau Partia de schi Luna Ses Piatra Bixadului Piatra Cernii Piatra Corni Rezervatia naturala Tinoavele din Muntii Oas Statiunea Baile Puturoasa Statiunea Bixad Statiunea Luna Ses Tabara scolara Tarna Bai Zona de agrement Lacul Mujdeni Zona de agrement Valea Mariei

Despre Calinesti-Oas

Comuna Calinesti-Oas este situata in partea de vest a Depresiunii Tarii Oasului, si in partea de nord-est a judetului Satu-Mare, la o distanta de 40 de km de municipiul Satu-Mare, resedinta judetului, la 15 km de orasul Negresti-Oas si la 60 km fata de municipiul Baia Mare.

Calinesti-Oas se intinde pe o suprafata de 4.188 ha, iar din punct de vedere administrativ, cuprinde satele Calinesti Oas – centru administrativ - Lechinta, Coca si Pasunea Mare. Se invecineaza la nord cu localitatea Gherta Mica, la sud cu Prilog Vii si Livada, la est cu satul Boinesti, la vest cu localitatea Turulung.

Asezarea Calinesti-Oas este foarte veche. Conform unor cercetari stiintifice in domeniul arheologiei, Vasile Parvan, aminteste Calinestiul si alte localitati in lucrarea sa "Getica", stabilindu-le existenta in neolitic. Prima atestare documentara a Calinestiului, insa, provine din anul 1490. Tot de atunci s-au pastrat mentiuni si despre satul Lechinta, care dupa unele surse ar avea o vechime si mai mare decat comuna. Satele Pasunea Mare si Coca au aparut in documente mult mai tarziu.

Cazare si obiective turistice localitati