Obiective turistice Camarzana, Satu-Mare

Cele mai importante obiective turistice Camarzana

Biserica traditionala Camarzana Muntii Oas Piatra Cernii Piatra Corni Rezervatia naturala Tinoavele din Muntii Oas

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Satu-Mare

Statiunea Tasnad Statiunea Acas Statiunea Bixad Muzeul judetean Satu-Mare Cetatea Ardud Muntii Oas Muzeul Tarii Oasului Castelul Karoly Manastirea Teghea Baile termale Acas Manastirea Marius Castelul Lonyai Baile termale Mihaieni Lacul Calinesti-Oas Strandul Termal Carei

Obiective turistice din zona Camarzana (15-25 Km)

Cetatea Belavar (ruine) Izvoarele de apa minerala Bixad Lacul Calinesti-Oas Lacul Mujdeni Manastirea Sf. Petru si Pavel Muzeul Calinesti-Oas - Casa Taraneasca Muzeul Tarii Oasului Partia de schi Luna Ses Piatra Bixadului Rezervatia naturala Cursul Inferior al raului Tur Statiunea Baile Puturoasa Statiunea Bixad Statiunea Luna Ses Zona de agrement Lacul Mujdeni Zona de agrement Valea Mariei

Despre Camarzana

Camarzana este situata in partea de nord-est a judetului Satu-Mare, la o distanta de 25 km de orasul Negresti-Oas, la capatul drumului judetean DJ 109K, respectiv 70 km fata de resedinta de judet, municipiul Satu-Mare. Camarzana se intinde pe o suprafata de aproximativ 49 kmp si este strabatuta de trei vai mai importante: Valea Mare, Ceaslasul si Lecancioara.

Hotarele sunt in intregime conventionale si se invecineaza la nord-est cu Ucraina, la sud si sud-est cu Tarsolt, la sud-vest cu satul Aliceni si la vest si nord-vest cu Turt.

Camarzana apare in arhiva judetului Satu-Mare inca din anul 1490 cu denumirea "Camarzan". In legatura cu numele localitatii si cu aparitia primelor asezari, circula mai multe legende dintre care cea mai celebra spune ca trei haiduci avand numele de Pasca, Haiduc si Homa, din cauza prigoanei autoritatilor se refugiaza in aceasta zona paduroasa si se stabilesc langa izvorul pe care l-au denumit "Fantana Pastenilor", iar zona locuita din jurul acestei fantani se numeste "Pasteni" pana in ziua de azi. Acesti haiduci odata cu venirea lor, au adus cateva fete, care datorita frumusetii lor deosebite au fost numite drept "zane". Locul in care s-au stabilit avand o infatisare de camara (loc ascuns si greu de patruns) a fost numita "Camara Zanelor" de unde se presupune ca vine si numele comunei Camarzana.

Cazare si obiective turistice localitati