Obiective turistice Beba Veche, Timis

Cele mai importante obiective turistice Beba Veche

Biserica ortodoxa Sf. Nascatoare de Dumnezeu Podul Vechi din Beba Veche

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Timis

Teatrul National din Timisoara Gradina Zoologica Timisoara Lacul Surduc Pestera Romanesti Muzeul Banatului Castelul Huniade din Timisoara Palatul Baroc Timisoara Palatul Dicasterial Palatul Lloyd Catedrala Mitropolitana din Timisoara Domul Romano-Catolic Timisoara Muzeul Revolutiei din Timisoara Manastirea Fardea Cascada Sopot Vulcanii noroiosi de la Seceani

Obiective turistice din zona Beba Veche (15-25 Km)

Muzeul Etniei Bulgare - Dudestii Vechi Siturile arheologice de la Dudestii Vechi

Despre Beba Veche

Beba-Veche este situata in partea de vest a judetului Timis respectiv a Romaniei, la frontiera cu Serbia si Republica Ungara. Vecinii comunei sunt la nord-vest Republica Ungara, la est satul Cheglevici, la sud satul Valcani, din comuna Dudestii-Vechi, la sud-vest Serbia.

Calea de acces spre localitate este, in mod exclusiv Drumul Judetean DJ 682 Beba-Veche - Sannicolau Mare (32 km). Cea mai apropiata cale ferata este Gara Dudestii-Vechi la 26 km. Distanta fata de municipiul Timisoara este de 101 km. Vama Cenad este la limita administrativa a comunelor Beba-Veche si Cenad (8 km) pentru frontiera cu Republica Ungara.

Vestigiile arheologice descoperite aici indica vechimea milenara a asezamantului. Prima atestare scrisa a localitatii dateaza insa din 1247. In 1781, in sudul comunei Beba Veche au fost colonizate familii de germani, ulterior numiti svabi. Initial Beba Veche a fost inclusa in partea sarbeasca a Banatului. Localitatea a intrat in componenta Romaniei in noiembrie 1923 cand a avut loc un schimb de teritorii intre Romania si Regatul sarbilor, croatilor si slovenilor.

Cazare si obiective turistice localitati