Obiective turistice Balcesti, Valcea

Cele mai importante obiective turistice Balcesti

Biserica veche Balcesti Casa memoriala Petrache Poenaru Raul Oltet Valea Oltetului

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Valcea

Salina Ocnele Mari Manastirea Cozia Lacul Vidra Manastirea Dintr-un Lemn Manastirea Horezu - patrimoniu
UNESCO
Manastirea Arnota Manastirea Govora Lacul Galcescu Parcul National Cozia Cascada Lotrisor Muzeul Trovantilor Parcul National Buila-Vanturarita Schitul Jgheaburi din Stoenesti Schitul Pahomie sau Buila Castrul Arutela Statiunea Voineasa Statiunea Calimanesti-Caciulata Statiunea Baile Olanesti Statiunea Baile Govora

Obiective turistice din zona Balcesti (15-25 Km)

Manastirea din Plesesti Manastirea Sf. Nicolae

Despre Balcesti

Orasul Balcesti se afla in partea de sud a judetului Valcea, strabatut de DN 65 C, la o distanta de 80 km de municipiul Ramnicu Valcea, 45 km de municipiul Dragasani, 40 km de municipiul Craiova, 45 km de orasul Bals. Se afla la intersectia a trei drumuri judetene: DJ 66A, DJ 643, DJ 641 si un drum national 65 C.

Vecinii orasului Balcesti sunt la nord comunele Lacusteni si Fartatesti; la est Valea Mare, Diculesti si Fauresti; la sud Iancu Jianu; la vest Bulzesti si Ghioroiu.

Balcesti pana in anul 2002, se compune din localitatile Benesti, Gorunesti, Chirculesti, Ulicioiu, Irimesti, Otetelisu, Preotesti si Poieni, foste sate, astazi cartiere cuprinse in administrarea noului oras.

Cazare si obiective turistice localitati